MotoNews.pl

Czy końcówka wydechu zmieni dźwięk??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak w ramach mojego stylingu chciałbym sobie założyć jakąś ładną końcówkę wydechu (ulter N1-07, N1-07-1, N1-07-2, N1-08, 09, może 10, 10-1 tu są).
Ale nie chiciałbym, żeby zrobiło się głośniej - nie po to sobie samochód wyciszam i robię audio.
Czy te końcóki (albo inne) zmienią dźwięk tłumika tak, że będzie on bardziej odczuwalny??
Czy Ulter to firma OK?? Może jakieś inne firmy??

kiełek, zanim zamontowałem remusa, poprzedni właściciel wyposażył esa właśnie w końcówkę ultera - powiem tak, jak dla mnie porażka, jeszcze po mieście można było przeżyć ale jazda z jednostają prędkością orbrotową silnika około 3000 stawała się po dłuższym czasie nie do zniesienia

co prawda, końcowy tłumik był wtedy również "tuningowy" czyli wybebeszony i nie wiem co powodowało to dudnienie bardziej, czy końcówka czy prawie pusty tyłumik

koncowki są bleee!! tylko cale tluimiki!!
i ja mam bardzo glosny wydech i to nie przeszkadza mi jakos w sluchaniu muzyki!!

a jak z cenami .tych końcówek

koncówka nie zmienia dzwieku, chyba ze jest to niby jakas warczaca.

no właśnie to są "niby jakieś warczące"

Cytat:
2005-09-22 10:44:38, pytlar pisze:
koncowki są bleee!! tylko cale tluimiki!! i ja mam bardzo glosny wydech i to nie przeszkadza mi jakos w sluchaniu muzyki!!

No to sobie posłuchaj jazzu przy warczącym tłumiku...

A ceny - nie wiem, ale w 100PLN chciałbym się zmieścić z założeniem...

Cytat:
2005-09-22 11:03:51, slawas1 pisze:
no właśnie to są "niby jakieś warczące"

a gdzie to jest napisane?? bo nie wiem, gdzie szukać, a nichciałbym kupić czegoś, co zaraz będę wywalał....

powiem tak, znaczaco napewno nie zmieni dzwiku, jedyne co to moze jakies basowe mruczenie dac, sam nie wiem , ale napewno nie bedzie jakos specjalnie głosno, bo niby jak tak moze byc jak masz wszystkie tłumiki??

No głośno to napewno mieć nie będziesz. Dla mnie to wogóle to nic nie zmieni. A jeśli to tak pyci pyci, bardziej psychologicznie

sama końcówka nie sprawi że będzie głośniej....może delikatnie na zewnątrz zmienie się barwa dźwięku....ale to naprawdę delikatnie moim zdaniem można spokojnie zakładać.....mi też znudziły się już głośne tłumiki i takie dospawanie końcówki do seryjnego wydechu jest najlepszym wyjściem.....no chyba że jakiś dedykowany tłumik dobrej firmy np. REMUS, który będzie dawał odgłos przyjemny dla ucha i nie za głośny.....

Kielek ja kupiłem już jakiś czas temu N1-10 i leży i czeka na założenie. Powiem ci tak z doświadczenia bo przymierzałem u siebie i nie bież końcówki która ma tę polerowaną część krótszą niż 12 cm bo może być widać tą czarną część końcówki przy wyjściu z zderzaka.
Poza tym uważam, że te końcówki mają jedną wadę - ta polerowana część jest z nierdzewki natomiast ta czarna już nie. Znaczy to że z biegiem czasu może ona przerdzewieć. Ja za swoją zapłaciłem 110 zł.

Micab- nie było mnie jakiś czas na necie i widzę że w między czasie zmieniłeś bryczkę. Bardzo podoba mi się ten Golf.

Kielku obyś gwiżdżącej nie kupił, bo takie też są. Wujaszek ma taką w omedze 2.0 i tak jeżdzi, ja z koleji nie wytrzymuję w niej półgodzinnej jazdy. Nie jest głośno ale ten gwizd jest na maksa irytujący.
Swoją drogą ja nie wierzę by sama końcówka mogła zmienić odgłos silnika na bardziej basowy.