MotoNews.pl

WYMIARY BMW E 36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem nowym klubowiczem i w prawdzie nie mam jeszcze autka, ale niedługo mam zamiar sobie sprawić bmw e 36. W związku z tym mam pytanie, które mnie już od jakiegoś czasu męczy- chodzi mi o wymiary (długość, szerokość, wysokość) bmw e 36 coupe i sedana. Czy te wymiary są takie same czy czymś się różnią. Z pewnością wiecie dużo na ten temat i pomozecie mi rozwiązać mój problem. Pozdrawiam.

Długość jest taka sama i wynosi 4433 mm. Szerokość dla sedana to 1698 mm a dla coupe 1710 mm. Wysokość sedana 1393 a coupe 1366. Wiec sie roznia A tak pozatym to uwazaj kupujac coupe. Jest to piekne autko (sam takie mam) ale strasznie trudno znalezc do niego czesci karoseryjne. Cos o tym wiem

http://img368.imageshack.us/my.php?image=danee363zx.jpg

Dzięki bardzo za tak szybką odpowiedź, bo naprawdę mnie to bardzo męczyło. Pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie- chciałbym kupić e 36 coupe silnik 2.0 6 cylindrów lub 2.5 6 cylindrów, chciałbym sie dowiedzieć na co uważać przy kupnie i czy spalanie w tych dwóch silnikach bardzo się rózni czy tylko to jest kwestia różnicy 1-2 litrów wachy. Chcialbym kupić coupe z 1998 roku ze skórami i climatronikiem.

Z danych jakie posaidam wynika iz... 2.5l pali mniej niz 2.0 ! Wydaje mi sie iz wiaze sie to z lepszym stosunkiem mocy do wagi. Ale musze to jeszcze sprawdzic.

Cytat:
2005-09-24 13:56:08, MarcinBMWe36 pisze:
Mam jeszcze jedno pytanie- chciałbym kupić e 36 coupe silnik 2.0 6 cylindrów lub 2.5 6 cylindrów, chciałbym sie dowiedzieć na co uważać przy kupnie i czy spalanie w tych dwóch silnikach bardzo się rózni czy tylko to jest kwestia różnicy 1-2 litrów wachy. Chcialbym kupić coupe z 1998 roku ze skórami i climatronikiem.

jak z 98 roku coupe to bedziesz mial do wyboru 6 cylindrowe silniki takie:
2,0 150KM
2,5 170KM
2,8 193KM
3,2 321KM (M3)

spalanie 2,0 2,5 i 2,8 bedzie na podobnym poziomie i roznica tak jak mowisz 1-2l wiecej a to ze wiekszy silnik spali mniej to lekka przesada i w to watpie

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-24 15:37:46 ]

Mam tabelke w ktorej umieszczone sa dane techniczne wiekszosci modeli BMW. Wynika z niej iz "zuzycie paliwa ECE srednie" dla BMW E-36 320i Coupe i dla 325i Coupe jest takie samo i wynosi 8.8 litra. Ja sie sugerowalem ta tabelka i staram sie pomoc na ile tylko moja wiedza pozwala