Sygnał dźwiękowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przestał działać jeden sygnał, czy to styki zaśniedziałe, czy jeden z nich padł. Ktos już przerabiał ten problem.
Krzysztof

Jak jeden ci padł, to już miałem taki problem... mi padł jeden klakson.. niedawno mi padły 2 na raz to musiałem kable wymieniać

Ktore kable wymieniac:
- trabki dzialaja
- przekaznik dzala
Ktoredy te przewody ida i do ktorej kosci, jakie maja kolory?

najczęstrzym punktem awarii klaksonu jest peszel z przodu samochodu zamomtowamy przy dolnej części chłodnicy. peszel jest w zdłuż rozcięty, więć wyciągniesz kable bez problemu. tam one śnieddzieją i przerywają sie.

.

Mogę potwierdzić to co mówi jogi2, na dole w rurce karbowanej jest złączenie dwóch przewodów (rozdzielenie) i tam się to kruszy lub śniedzieje.
Pozdr.

No niestety to połaczenie tam raczej do najbardziej przemyślanych nienależy wiec można je sprawdzić co do reszty wszysko masz w schemacie elektrycznym ja na jego podstawie zmeniłem sterowanie klaksonów z (-) na (+) bo nowe miałem właśnie sterowane plusem a nie masą... generalnie prosta sprawa ale bez schematu totalny beret.

mam to samo,nie działa żaden .
JAK SPRAWDZIC CZY PRZEKAZNIK JEST DOBRY,GDZIE ON JEST? pozdrawiam

Pod maską... ale który to - nie pamiętam

Jak otworzysz skrzynkę z bezpiecznikami w komorze silnika to bezpieczniki masz u góry po lewej stronie a przekaźnik sygnału pierwszy po prawej w środkowym rzędzie. Bezpiecznik F-18.
Pozdr.

juz działa kable były do wymiany dzięki.POZDRAWIAM