MotoNews.pl
3 Sruby M9 1.25 help (115848/0)

Sruby M9 1.25 help

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
MAm mały problem.
Potrzebuje 4 sruby M9 1.25 klasa >8.8
Niestety w mieście w kt mieszkam (Gliwice) nie mają takiego asortymentu w sklepach więc jakby ktos miał z Was to ja chetnie kupie kilka sztuk.
Perspektywa przetaczania mnie nie interesuje

Dziekuje za ewentualne odpowiedzi
Pat
Kontakt
tel kom +48604881555
@ -> Pat34@wp.pl

PS Jak cosik żle napisałem albo wskoczył temat nie tam gdziepowinien to bede zobowiązany za "przestawienie"

w zabrzu jest sklep z srubami - tam dostalem pod silnik do siebie. spytaj Fulde o adres

Ulica Korczoka...
Ale nie ma h** te tam trafi,bo to jest w srodku takich magazynów-garazów.
Poprostu jedz korczoka..I na wysokosci Stacji diagnostycznej skrecasz w prawo-przed taka malutka stacja paliw..I jedziesz do konca ta ulica-Tam juz sa reklamy tego sklepu
Tam dostaniesz wszytko

Witam
Bardzo dziękuje z a szybką odpowiedz, w poniedziałek podjade do tego sklepu ale wydaje mis ie ze nie beda mieli poniewż M9 jest bardzo rzadka srubą .
Pozdro
Pat

9 są w korbach w ładzie, ale chyba z drobniejszym skokiem (1mm).

moge sprawdzic w niezle wyposazonej srubkowni u mnie. daj tylko dokladnie jaka maja miec dlugosc, czy gwint na calej dlugosci itd

Siema
Przepraszam zapomniałem podać długość ok 40 - 50 mm
Musze panewke dokręcic(gwint na całej długości).
Będe zobowiązany ZoLt4R za sprawdzenie i ewentualne kupienie
Pozdr
Pat

PAT
Tutaj masz dokłądny adres tego sklepu:
JUROP
ul.Pawliczka 25

THX
Sprawdze we wtorek bo w poniedziałek ide do pracy
Pozdr
Pat

Witam
No i klapa na całego
Obdzwoniłem wszystkie sklepy na połodniu polski i nikt nie ma srob M9. Jutro ostatnia szansa na politechnice moze mój promotor mi cosik wyczaruje jak nei to kaplica.
Pat

Jaką panewkę bo nie czaje
A może poprostu przegwintować na 10x1,25

[ wiadomość edytowana przez: pavlus dnia 2005-09-27 00:15:56 ]

Ello
Zaczne od początku
Miało to być tylko kontrolne rozebranie i złożenie silniki lecz jak to zawsze bywa ja coś idzie dobrze to musi sie zjeb.... i stało się
okazało sie, że gwinty w bloku od panewki głownej (tej za kołem zamachowym) są delikatnie mówiac "zmęczone" ponieważ jest to mój silnik więc nie brałem pod uwage robienia jakiejs "sztuki" aby tylko jeździło. Należało znaleść mądre rozwiązanie opcje były dwie
1. HElikole (to się chyba tak nazywa (sprężynki))
2. Przegwintowanie na wieksze M
Opcja pierwsza odpadła ponieważ nie znalazłem warsztatu kt miałby komplet gwintowników do ww produktu a takze swiadomość, ze jak coś robić to robić dobrze albo wcale(osobiści jestem negatywnie nastawiony do Helikoli)
Opcja druga była "prawie" idealna nic prostrzego jak przegwintować z M8 na M9 (na M10 się nieda ponieważ nie ma miejsca - kanały olejowe >> mało miejsca) i zastosować sruby M9 kt przecierz sa w garazu (tat kiedys z Jednostki przyniosł) i tak sie stało. Problem pojawil sie gdy w garazu nei mogłe znaleść ww srub ale pomyslałem jest XXI wiek pójde do sklepu i kupie.
i tu sie zaczełu schody "sprzedawców " musiałem uświadamiać ze istnieje coś takiego jak M9 bo byli pewni ze nie ma nic pomiędzy M8 a M10. Objeżdziłem i obdzwoniłem cały Śląsk i tylko w jednej hurtowni powiedzieli,ze mi zamówią jak wezme min 100 szt.a le opcja zamawiania 100 szt dla mojego biednego kaszla mnie nie interesowała dlatego postanowiłem POPROSIĆ WAS moi drodzy koledzy o pomoć. Efekty widać poniżej ..
Pozdro i dziekuje
Pat

Pat
A byłes w tym sklepie...w zabrzu???

Siema
Oczywiście ze zapytalem ale odpowiedz była ....
Pat

Nie da sie przegwintoiwac z 8 na 9 bo z tego co wiem bo zostaje za malo miesa !!!!!!!!!!!!! tzn mozesz przegwintowac ale to bedzie wlasnie na sztuke ,zawsze trzeba powiekszac i 2 wymiary w zwyz

Witajci
Teoretycznie moznaby powiedzieć ze masz racje(powinno się przegwintowywać o 2 M ) lecz praktyka mówi czasami coś innego . Ja nie miałem takiej możliwości aby przegwintowac na M10 dlatego zdecydowałem sie na M9.

Pat

mnie sie wydaje ze to sie nie uda bo pod srube M9 wiercisz wiertlem 7,7-7,8 mm stara sruba miala po zewnetrznej 8mm zakladajac ze byla pasowana z jakims tam luzem wiec otwor w najszerszym miejscu musi miec ponad 8mm ,wiec juz wychodzi na to ze gwint bedzie trzymal tylko polowa , to by moze dziala jak byc dal sruby M9x0,75 lub x0,5 wtedy wiercimy wiertlem 8,5