MotoNews.pl

Lpg w 1,8 VVTI Avensis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nabyłem fajne autko z silnikiem 1.8 VVTI Toyota Avensis z 2ooo roku, ze względów ekonomicznych założyłem w nim gaz (sekwencję) a teraz bardzo często spotykam się z opiniami, że ten motor ze względu na swoje właściwości techniczne nie pożyje długo na tym paliwie, może ktoś zna jakiś złoty środek na ten ból null

Czy te opinie zostały potwierdzone faktami? Co takiego dzieje się z tymi silnikami podczas zasilania LPG?

Witam wszystkich
W odpowiedzi na post Markamarty to ja również mam zamiar założyć gaz sekwencje tylko, że do Toyoty Corolli z silnikiem 1.4 VVTi z roku 2000. Poniewaz jak zapytałem sie na forum czy zakładac gaz do tego modelu niektórzy odradzali instalacje gazowa w tych samochodach.. Chcac załozyc gaz do mojego modelu toyoty zadzwoniłem w tej sprawie do serwisu Toyoty z zapytaniem czy mozna załozyc sekwencje a moze lepiej załozyc gaz V generacji. Człowiek z serwisu toyoty odpowiedział, że spokojnie można instalowac sekwencje a co do V generacji ( ciekły wtrysk gazu odpowiedział że jest to instalacja dedykowana do każdego modelu i jest oczywiscie jest drozsza. Pytałem tez sie o zawory gdyz obawaiałem sie że moga byc ceramiczne i w moim modelu toyoty gniazda zaworowe nie są ceramiczne. Odpowiedział że gniazda ceramiczne sa montowane w Fordach oraz niektórych modelach Toyoty Yaris.
Ponadto wydaje mi się że silniki w moim czy Twoim samochodzie zbytnio nie róznia sie od siebie głównie chyba pojemnoscią
Marekmarta odpisz jakiej firmy masz instalacje i jak Ci sie sprawuje, ile dałeś za instalke, jakie spalanie na silniku o tej pojemności przy sekwencji, i czy działa bez zarzutu ponieważ noszę sie z zamiarem załozenia równiez instalacji IV generacji sekwencja
Pozdrawiam