nabyłem fajne autko z silnikiem 1.8 VVTI Toyota Avensis z 2ooo roku, ze względów ekonomicznych założyłem w nim gaz (sekwencję) a teraz bardzo często spotykam się z opiniami, że ten motor ze względu na swoje właściwości techniczne nie pożyje długo na tym paliwie, może ktoś zna jakiś złoty środek na ten ból null
Witam wszystkich
W odpowiedzi na post Markamarty to ja również mam zamiar założyć gaz sekwencje tylko, że do Toyoty Corolli z silnikiem 1.4 VVTi z roku 2000. Poniewaz jak zapytałem sie na forum czy zakładac gaz do tego modelu niektórzy odradzali instalacje gazowa w tych samochodach.. Chcac załozyc gaz do mojego modelu toyoty zadzwoniłem w tej sprawie do serwisu Toyoty z zapytaniem czy mozna załozyc sekwencje a moze lepiej załozyc gaz V generacji. Człowiek z serwisu toyoty odpowiedział, że spokojnie można instalowac sekwencje a co do V generacji ( ciekły wtrysk gazu odpowiedział że jest to instalacja dedykowana do każdego modelu i jest oczywiscie jest drozsza. Pytałem tez sie o zawory gdyz obawaiałem sie że moga byc ceramiczne i w moim modelu toyoty gniazda zaworowe nie są ceramiczne. Odpowiedział że gniazda ceramiczne sa montowane w Fordach oraz niektórych modelach Toyoty Yaris.
Ponadto wydaje mi się że silniki w moim czy Twoim samochodzie zbytnio nie róznia sie od siebie głównie chyba pojemnoscią
Marekmarta odpisz jakiej firmy masz instalacje i jak Ci sie sprawuje, ile dałeś za instalke, jakie spalanie na silniku o tej pojemności przy sekwencji, i czy działa bez zarzutu ponieważ noszę sie z zamiarem załozenia równiez instalacji IV generacji sekwencja
Pozdrawiam