MotoNews.pl

Rdza - styki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZy ktos moze z Was zna jakies srodki na styki, aby z nich rdze i brud usynac i poprawic przewodnosc?

ja stosuje WD40 itp

Mam, tylko nie wiedzialem, ze mozna stosowac do eltrycznosci, do stykow

Cytat:
2005-09-25 06:33:32, GenesisA pisze:
Mam, tylko nie wiedzialem, ze mozna stosowac do eltrycznosci, do stykow

Kontakt 60 - producent chyba AG Chemie. Jeden z najlepszych rozpuszczalników tlenków metali z styków, wyłaczników, potencjometrów.
Uzywam tego do elektryki i elekroniki. WD40 moze sie schować.

hmm ja tez osobiscie uwazam ze wd 40 jest nienajlepszym pomyslem jezeli chodzi o styki - sa do tego przeznaczone inne srodki - idziesz do sklepu elektronicznego i prosisz o coskolwiek w aerozolu do potencjometrow i stykow
kiedys uzywalem jakiegos CX cośtam były dwa rodzaje - jeden jako odrdzewiacz a drugi poprawiał kontakt - oba o niebo lepsze od WD (tyle ze i cena wyzsza )

Jeżeli chodzi o WD40 jest to wielkie gówno. Działa kilka do kilkunastu dni. Następnie całkowicie odparowywuje pozostawiająć po sobie nalot który to z upływem czasu zbiera kurz , pył i inny syf. Sprawdziłem to osobiście na maszynie która potrzebowała specyfiku o własciwościach smarno-penetrujących. Do usuwania i zabezpieczania styków elektrycznych kupcie sobie preparat do tego przeznaczony a nie jakis tam WD lub inny szmelc. To sie nadaje do kłódki lub podobnych. Na styki oraz usuwanie rdzy jest preparat o nazwie :ELEKTROSOL i jest on dostepny w zasadzie w każdym wiekszym sklepie samochodowym. Koszt spray'a wielkości małego WD40 niecałe 10 złUzywam od dwóch lat i nigdy mnie nie zawiódł. Polecam.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2005-09-25 18:31:17 ]