| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-09-26 09:26:28 Mam namiary na kogoś ko robi niedrogo loga i ogólnie całą grafikę dla firm (wizytówki, papier firmowy itp).
Jak to robi zobacz tutaj: TUTAJ Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na priva |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-26 09:58:35 Armani - może byś wykupił jakąś płatną domenę i serwer. Koszt niewielki, a profesjonalizm wzrasta o 100%. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-09-26 10:09:15
Pozwolę sobie zapytać Piotrze..co w Twoim pojęciu znaczy "koszt niewielki" w odniesieniu oczywista do tego konkretnego przypadku ?? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-26 10:17:04 Kilkadziesiąt zł/m-c - czy to duży koszt dla jak by nie było firmy? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-09-26 10:41:29
pewnie koszt do przyjęcia... tylko czy to bardziej kilkadziesiąt w stylu 51 czy np.99 ? Moim skromnym zdaniem stronka trochę przekolorowana.....jakoś nie najlepiej mi się to czytało....chyba naprawdę warto poświęcić troszkę kasy na coś bardziej profesjonalnego |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-09-26 11:05:24 Koniecznie z lewej zrób pasek menu z kategoriami - o firmie, oferta, kontakt, referencje itp.
Np w ofercie podaj tylko hasłowo listę usług które firma wykonuje + link do szczegółów na temat każdej z nich. Najważniejsza w internecie jest PROSTOTA i PRZEJRZYSTOŚĆ. Teraz wszystko jest bardzo nieprzejrzyste, trudno odnaleźć jakąkolwiek informację i szczerze mówiąc nie skorzystałbym z usług firmy z taką stroną. Sorki za szczerość, ale takie są moje odczucia. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-09-26 11:06:23
Zrozumieliśmy się....uwaga na temat strony to "dodatek"...bo, nie ujmując szczerym chęciom i inkszym intencjom pozytywnym...skoro stronka ma zaistnieć ..trzeba pewne koszty ponieść...głównie na starcie. Z tego co słyszałem można stworzyć profesjonalny wygląd za nieporównywalnie mniejsze niż "normalnie" pieniądze zlecając to prywatnie np. studentowi walczącemu na informatyce...po za tym myślę że nawet w Klubie są ludzie co to potrafią bardzo dobrze zrobić ! |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2005-09-26 11:37:51 Są ale problem nie polega na zrobieniu strony.
Tylko na poźniejszym administrowaniu. Zakladajac, ze armani da strone do zrobienia komus innemu ten na 99% zrobi ja w PHP albo flashu co w przyszlym terminie uniemozliwi armaniemu jakakolwiek edycje strony (zmiana asortymentu itd) bo Armani nie zna i nie musi znac tego jezyka (widac to chociazby dlatego ze strone pisze w HTMLu - a tego jezyka juz sie nie uzywa) Ja jestem za tym zeby Armani strone zrobil sam - nawet gdyby miala byc prosta. Nalezy pamietac tylko o 3 zasadach przy tworzeniu strony i napewno bedzie wygladala fajnie. Po 1 - nie pisac strony w wordzie albo notatniku jesli sie nie zna choc jednego jezyka perfekt - czyli uzyc prostego programu - moze to byc Front Page z MS Office choc najlepszy nie jest to ma wersje graficzna ktora jest IDEALNA dla poczatkujacych. Po 2 - merytoryczna zawartosc strony - zadnych bajerow i tym podobnych - ma byc czysto, schludnie i przede wszystkim informacje maja byc szybkodostepne Po 3 - strony firmowe MUSZA zawierac 3 rzeczy - "czym sie zajmujemy", "oferta", "kontakt" - w dobrym tonie jest umieszczenie podstrony ze zdjeciami zakladu (czesto pokazanie jak pracujemy sie oplaca jezeli oczywiscie jest czym sie pochwalic) Ja za Armaniego strony nie napisze z w/w powodu ale jezeli bedzie chcial to moge pomoc w czyms. Moje GG i tel jest w profilu. Co do grafiki - tez sie da zrobic ale obecnie jestem w takim stanie "nietrzezwosci umyslu" ze zaden pomysl mi nie przychodzi do glowy. Jesli masz cos w zanadrzu a nie wiesz jakz robic to powiedz - zawsze to jeden krok mniej dla grafika ![]() |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-09-26 16:45:08
Tiaaa? HTML jest bardzo popularny dla stron statycznych - takich które mają byc cały czas takie same. Poza tym html ma kilka zalet - jest tani, prosty, i przede wszystkim jest idelanie zczytywany przez webboty przy odpowiednim ustawienia metatagów. Pamiętaje też, że mimo wszystko jest to najlepiej interprerowany jezyk przez różne przeglądarki. A wbrew pozorom, ilośc róznych przeglądarek (w tym tekstowych !) jest duża. Poza tym nie wymaga instalowania różnych apletów, i pluginów co dla niektórych jest dość stresujące. Myślę, że jednak więcej jak połowa stron w necie jest wciąż w html'u Co do znaczka. - Armani - ja już jakiś czas temy prosiłem na forum o pomoc w zrobieniu samego napisu do banerka klubowego (odpada praca koncepcyjna -tylko zrobić) i żaden grafik sie nie zgłosił - znaczy sie nie ma tu takich) |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2005-09-26 17:22:14 Jak nie ma jak sa
Ja nic nie slyszalem o zadnym napisie |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-09-26 17:58:58 Armani szerokość strony ustaw na 100% okna, a nie w pikselach.
ot, taka uwaga. |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2005-09-26 19:41:40 Udalo mi sie cos zrobic ale kurde nie mam zadnego servera ftp bo moj cos nie robi a imageshack.us nie chce uploadowac plikow
Kto ma cos pod reka dzialajacego ? |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-09-27 07:21:50
KeyJey Co do napisu do banerka to ten i nastepne posty. ----------------- -> Kliknij aby przejsc do watku Co do serwera - ile miejsca potrzebujesz? |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2005-09-27 10:15:27 Navi..
1MB starczy ![]() |
brunner Megane 2ph2 grandtour Police | 2005-09-27 11:25:14 armani,
najlepiej jak poszukasz w necie darmowy gotowy layout jakiejś stronki www, wstawisz swoje informacje i gotowe. większość darmowych szablonów wygląda naprawdę profesjonalnie i jesli pójdziesz za radą Roberta odnośnie rozmieszczenia odpowiednich kategorii to powinno być OK swojego czasu jak tworzyłem swoje stronki www to miałem takich szablonów z 400, niestety teraz nie pamietam adresu do stron z szablonami najlepiej jak wpiszesz w google: "free web layouts" lub coś podobnego http://www.freelayouts.com/ |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-09-27 13:03:06 ja sie podejme za pare groszy zrobienie dobrej stronki z grafika i to jeszcze w htmlu zeby armani mogl pozniej sam sie tym bawic i update'owac.
a nudzi mi sie wiec co tam jakby cos wal na gg 451258, pa. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-09-27 14:26:15
Nudzi ci się? Nie chciałbym być złośliwy ale.... |
kakq Avensis 2001 D4D Warszawa-Gocław | 2005-09-27 20:22:23 Jezeli nadal jestes zainteresowany odezwij sie na priv albo na maila. Prowadze firme specjalizujaca sie w internetem wdrozeniami i innymi zreszta zerknij na stronke Stronka. Chetnie pomoge klubowiczowi ![]() |