Zbieżność -> PONY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko? Byłem ostatnio na przeglądzie, kolesie twierdzili że mam złą zbieżność ustawili - ale okazało się, że jedna oponka trochę sie przytarła od środka więc poradzili zby przełozyć tył na przód. I tak zrobiłem i zaczął się problem!!!!! teraz to dopiero ściąga na lewo. strasznie mnie to denerwuje. Co radzicie czy przełożenie kółek to był dobry pomysł. Please help bo nie chce straciś kolejnych. Pozdr.

Jak ściąga to najpierw pojedź i sprawdź.... zbieżnośc. Ściąganie nie jest powodowane przez koła czy ich zamiane czy cokolwiek z nimi związanego poza kątami ich ustawień- czyli m.in. zbieźnością

Poza tym sama opona może powodować ściąganie - miałem już tak dwa razy. Po przełożeniu opon tył na przód lub założeniu nowych auto jechało prosto.

ja u siebie w Ponym miałem też zbieżność zwaloną i starło mi jedną oponę ale zamieniłem przód tył i jest OK ale mam kąt delikatnie na jednym kole walniety i ściaga go ale bardzo słabo

a znowu w Lantrze jest ciekawy przypadek bo ściąga mi ja ale tylko na letnich oponach koła były zamieniane we wszystkie mozliwe sposoby (przód tył, lewo prawo, poprzekątnych) i dalej sciaga zbieżnosci wyważenie wszystko było zrobione włącznie z katami a jak założe zimówki wszystko jest OK byłem u kilka wulkanizatorów i mechaników i wszyscy sie poddali