Zgubiony pilot do alarmu marki nie znanej? Co zrobić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam pytanie jest takie. Kupiłem auto nie dawno zauważyłem ze jest w nim zamontowany alarm. Wsadzilem bezpiecznik klakson zaczął trąbić i awaria i światłą migały. W lewym górnym rogu na słupku od srodka jest takie cos do alarmy(taki walec osłonięty metalową siateczką). Problem polega na tym ze nie znam marki alarmu ani nic(na 100% nie fabryczny) Czy da sie jakoś dokuipć pilota? Na gieldzie powiedzieli mi ze jesli nie mam pilota starego to nie da sie dorobic nowego. Czy mieliscie taki problem?

Walec osłonięty siateczka to nic innego jak czujka ruchu faktycznie bez starego pilota może byc ciężko, ale poszukaj centralki od alarmu powinna być pod deską rozdzielczą od strony kierowcy, może tam bedzie nazwa alarmu wtedy dokupisz tylko centralkę z pilotami wepniesz kostke i już ewentualnie czeka Cię mała zabawa zkabelkami i przepinanaie wszystkiego pod nową centralkę alarmową.

Nie opłaca sie chyba dokupować centralki. Stwierdziłem że kupie cały alarm z centralnym zamkiem. Jakie są wasze opinie na temat takich alarmów?

Chcę kupić ten alarm

nawet jak bedziesz znał nazwe alarmu to i tak niema sensu kupywać pilotów, bo piloty bedą kosztowały tyle co nowy alarm
Sam ostatnio chodziłem w tej sprawie wszedzie i każdy to samo mi powtarzali
Alarm -130
Piloty + strojenie sygnału - 100-140

Alarm jak alarm. To czy będzie naprawdę skuteczny zależy głównie od
tego jak bedzie wpięty w elektronikę samochodu ( co rozłącza i co zwiera żeby nam autko nie odjechało przy próbie kradzieży ) Jednak muszisz pamiętac że zbytnie kombinacje nie są wskazane bo jak coś się w aucie SYPNIE to żaden mechanik sie nie połapie co nawaliło

w naszego firmowego fiacika zabrała laweta bo koleś co zakładał alarm 10 lat temu w aucie miał zbyt wybujałą fantazję. 3 dni się wszyscy głowili czemu auto nie jeździ nawet gdy alarm zdemontowano

A mam takie pytanie. Mam straszny zasięg. Zostawiam auto pod blokiem, nacisne na przycisk uzbrjania alarmu na klatce schodowej na 4 piętrze i słyszę jak pika Nie da się jakos zabezpieczyc pilota przed przypadkowym nacisnieciem??

Zabezpieczyć przed naciśnięciem za bardzo się nie da, jedynie jeśli masz funkcję że jak nic się nie stanie do jakiegoś tam czasu to sam się spowrotem uzbroi. No albo sobie klapkę na pilocie dorobić

Piloty - owszem - ja w zeszłym tygodniu dokupowałem do FOXa - 120zł.

A te alarmy co piszecie to owszem można za tyle kupić, ale sami będziecie to wszystko podpinać? No i warto zainwestować w alarm który ma choćby własne zasilanie syreny, wiekszy zasięg na pilocie...

Jakoś za niezły alarm z podłączeniem nigdy u mnie ani u znajowmych nie wychodziło mniej niż 450,- (z podpinaniem centralnego).

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-09-30 09:54:54 ]

ten alarm który pokazałeś na allegro to nie alarm , odstrasza tylko dzieci , jak chcesz zabezpieczyć auto to trzeba wyskoczyć niestety z 400zł , ale tak czy tak przyjdzie szpec i bo aucie - taka jest bolesna prawdasą warsztaty elektroniczne które do centralki dorabiają pilota ale musisz miec ta centralke i zapłacisz tyle co za połowe dobrego alarmu.

Zalozylem ten alarm smiga pięknie, tak samo centralny. Dokupilem czujnik uderzeniowy i na zbicie szyby oraz czujnik ruchu wewnątrz pojazdu. Mi nie chodzi oto że boje sie że mi ukradną auto za 4 tyś zł, chodzi o to że w tym roku wynajmuje mieszkanie na hucie na dosc niebezpiecznym osiedlu, pozatym mam nie krakowskie blachy - lepiej dmuchac na zimne niz potem zalowac