MotoNews.pl

Jaki tłumik do 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaki waszym zdaniem jest najlepszy tłumik?

Cytat:
2005-09-26 21:43:15, RooK pisze:
jaki waszym zdaniem jest najlepszy tłumik?

Breda. A jak chcesz jeździć dużo po mieście, to pustak na małej puszce z wylotem fi40

tylko breda

zaden tlumik nie jest dobry

ja miec pustaka z elegantowskiej puchy no i brede i jesio wupexa twina styranego. a jezdze na pustaku

Cytat:
2005-09-26 21:59:08, Poochaty pisze:
zaden tlumik nie jest dobry

no racja tłumik to kupa, zrób se wydech

Wysilona jednostka- breda/pustak
Srednio wysilona- dobra jest tekla na duzej puszce, tania i lepsza od wupexow ts, bo szerszy przelot i wytrzymalsza.
Ponoc najlepszy ale najdrozszy tez tłumik to Michaelowski SuperEjektor- strumiennica w obudowie tłumika rózni sie od zwyklych wupexow tym ze jest aluminiowy i koncowke ma pojedyncza lekko podcieta. powala cena- dostepny za jedyne... 350pln polecany do najmocniejszych silnikow ponoc

e tam. wydumki jakies dajecie chłopakowi jakies tekle czy coś
zainstaluj sobie brede. w mysl zasady "głośno i bokiem" jedną rzecz bedziesz miał juz z głowy

pamietaj ze wydech musisz zgrac w miare mozliwosci z dolotem
inaczej przykladowo jesli dasz do serii brede to dolu i w ogole auto miec nie bedzie, a srednie tez slabe wiec to nie jest takie oczywiste, ze breda to lekarstwo na wszystko

zasada brzmi albo bokiem albo wcale (glosno ma tez byc przy okazji). generalnei breda tnie dol i poprawia gore.

do miasta telka i do seri silnika, do robionego silnika na miasto pustak, bo brada na miasto odpada, no chyba że masz bardzo robiony silnik to uciekniesz tym co będzie przeszkadzać chałas
ZoLt4R - ale jak jest głośno to pierw sychać a potem dopiero widać czy bokiem czy normalnie ale wiadomo że bokiem

JEsli bys chcial to moj kolega ma BREDE do sprzedania tutaj masz fotki

1
2
3

Cena razem z plyta alu 250 zl tutaj ejst gg do niego 8937720

Podczepie sie pod temat... i zapytam jak wybebeszyc wydech. To znaczy stara pucha... ciac tam gdzie jest "zgrzany" - spawany czy wyciac gdzies jakis otwor posrodku? (oczywiscie pozniej bedzie zaspawany)

Cytat:
Cena razem z plyta alu 250 zl tutaj ejst gg do niego 8937720

nowa tyle kosztuje

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-09-27 16:36:40 ]

Breda po mieście rulez;] Moja ma 115dB przy 3500obr.... Super tłumiki robi tez Węglarski. Cacek śmiga na takim czymś i powiem wam, że super efekty instalacji no i dźwiek tez miazga Tłumik (2 strumienice w puszcze FL'a) robiony pod konkretny silnik

Pustaki są do......niczego.

simon_pg:He he bo jak zacząłem czytać to rzucił mi sie na szybko ten napis 115 przy 3500obr, i juz myslalem ze chodzi Ci o konie mechaniczne
a namiary na ten tłumik z2 strumiennicami i cena oraz gdzie dostac takie cacako?? wiem ze weglarski wspolpracowal z tekla motorsport?!

co to wogóle jest tłumik hehehe

niech ci co pisza ze pusak to kupa to uzasadnia prosze.

jakies wykresy z hamowni moze albo cos???

Cytat:
2005-09-27 20:29:40, comar pisze:
niech ci co pisza ze pusak to kupa to uzasadnia prosze. jakies wykresy z hamowni moze albo cos???

kto oprócz świątka i para zapaleńców hamuje malucha??

Cytat:
2005-09-27 20:46:42, owz pisze:
kto oprócz świątka i para zapaleńców hamuje malucha??

nie mam pojecia, ale takie pierdolenie ze pustak to kupa i maluch na bredzie w porownaniu do pustaka zapierdala niemilosiernie lepiej mnie rusza. moze i breda jest roche lepsza niz pustak bo po cos wkoncu to robia, ale nie ze odrazu ci to dodaje 5 km wiecej. ciekawe kiedy ludzie beda pisac ze napis sparco z boku auta bedzie dodawal 6 km wiecej ( po 1 km za litere)

pzdro