| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-26 23:34:58 A więc panowie dzięki wielkie za wszystkie rady dotyczące instalki w x30xe które znalazłem na forum .To co piszecie to święta racja -nie instalacje są ważne ,ale sposoby ich montażu .Ze względu na dobrą cene kupiłem instalacje LOVATO Fast (sekwencja) i wziołem się do montażu , chociaż normalnie robi to mój wspólnik ,ale ze względu na uwagi forumowiczów chciałem zrobić to samemu. Zacząłem w piątek , w sobote przyjechał znajomy gazownik i gada że te instalacje nie chodzą w tych autach bo próbowali ,no to ja załamka i co tu robić ,ale już było ku końcowi więc zobaczymy? Dzisiaj założyłem zbiornik ,przewód 8mm i kalibracja , pierwszy raz zgasł jak przełączył się na gaz, drugi raz to samo zgasł i już mi ręce opadły ,ale wspólnik łebski gość mówi -próbujemy jeszcze ,no to trzecia próba coś namieszał w ustawieniach jest chodzi troche kulawo ,ale chodzi .Za czwartą próbą autko zaczeło chodzić tak jak powinno IDEALNIE ,pojechałem na przejażdzkę no i po dwóch godzinach jazdy byłem naprawde bardzo zadowolony samochód pracuje tak jak na benzynie ,a może nawet lepiej ,chociaż jeszcze zawcześnie żeby wszystko sprawdzić ,to ja jestem bardzo zadowolony. Tak więc dysze wtrysków zamontowałem jak najbliżej wtrysku benzyny pod kątem w kierónku zaworów ,przewody mają długość po 23cm ,dysze 2,4mm ,instalacja wzmocniona powyżej 200KM ,przewód 8mm od zbiornika , reduktor pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu chłodzącego , jak będę miał możliwość to zamieszczę zdjęcia .Podsumowując sekwencja w x30xe nie wybacza nawet najmniejszego błedu montażu ,ale o tym dowiedzałem się na forum ,a wiedza na ten temat u większości gazowników jest znikoma.
Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-09-26 23:38:37 ] |
Denis Opel Omega B Hajnówka | 2005-09-26 23:41:22 Gratulacje oby chodziło jak najlepiej |
Arthuros Omega B 2.5V6 Warszawa | 2005-09-27 15:21:05 ile dałeś za instalkę? |
Zbynio wPiSdu | 2005-09-27 15:33:29 No to już wiem do kogo przyjechać zamontować gaz |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-27 15:57:48 Za instalkę dałem 3600zł bez zbiornika i wielozaworu (narazie używka) ,co do montażu cena nie powinna przekroczyć 4700zł - zapraszam |
irmscherMV6 omegaMV6 dodatki: IR ... Tarnowskie Góry | 2005-09-27 19:45:50 Witam, co do wybaczania błędów, MV6 nie wybacza . Potwierdzam zadowolnie kolegi "autoseba" ale u mnie nie obyło się bez reklamacji. Do ideału potrzebna była trzykrotna wizyta u gazowników . Pali 14 , jeździ prawie jak na benie, i od 50 000km nic. Mam autronic, mistral i zrobiłem to za 4500 złociaków. Jak ktoś chętny z śląska to polecę ten warsztat ponieważ na mojej omesi się paru rzeczy nauczyli i mam nadzieję że już nie zrobią tych samych błędów. POzdrawiam. |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-09-27 22:56:00 Witam
A Ja powtórzę którys raz że wszystkie dobre cechy instaliki sekwencyjnej które tu padły jak również w innych postach na forum ma równiez i instalka II generacji którą mam zainstalowaną. Tylko tak jak nie raz pisałem podstawa to dobry fachowiec i V6 bedzie chodziła. Pozdrówka |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-09-28 12:20:56 Witam!
Dokladnie, Wasze wypowiedzi odzwierciedlaja moja 2 miesieczna walke z instalacja Omegas Landi Renzo. Wszystko zbiega sie do monterow i zainstalowania instalacji LPG. Z reguly odwalaja gowniana robote
1.Od wczoraj moja V6 smiga na gazie lepiej niz na benzynie. 2.Od wczoraj moge montowac sekwencyjne instalacje do X30XE
3.Od wczoraj... Wkrotce opisze dokladnie moja wojne z instalatorami i poradnik jak sie montuje sekwencje do X30XE.
Opisze jak to sie Tomek dal wyruchac bez mydla we Wroclawiu. Dopiero w Lubrzy, kolo Prudnika, woj.opolskie, koles przez caly dzien z moja pomoca ustawil LPG. |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-09-28 13:07:19 Witam!
To jest 2 komorowy reduktor Landi Renzo Omegas
reduktor Ja go mam w swojej sekwencji i jest na razie OK. Landi Renzo Omegas - wloska sekwencja |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-09-28 19:11:20 czyli jak u Ciebie chodzi spoko na 3l to jak go wloze do moih 2l to bedzie troche chodzil |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-28 23:04:20 No KOLIBERk nareszcie nacieszysz się gazem , a tak przy okazji ten koles co ostatnio mówił mi że 3litry niechodzą na mojej sekwencji rzekł prostująco (z czystej zazdrości) że im wysiadła 3litrówka po tygodniu od zainstalowania - padałem ze śmiechu. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-09-28 23:08:10 gratulejszyn panie seba
no to teraz sobie pośmigasz za 2 pln za literek |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-09-29 10:44:43
No, stary, teraz jestem w szoku, ze auto jezdzi nie skaczac po drodze jak zabka
Jestem tez dumny, bo doszedlem do tego sam. A monterzy z Długiej 11/13 pojechali ze mna na maxa. Odwalili kile ze hejj. Najlepsze jest to, ze postraszyl mnie adwokatem, bo w internecie napisalem "brednie" o tym jak to oni nieprofesjonalnie montuja. Wiec poprosilem Urg'a zeby usunal temat "Pb98 4,6zl to planuje instalacje MISTRAL za 4800zl (wroclaw)". Bo naiwny, myslalem ze w koncu zrobia mi ta instalke. Ale grubo sie pomylilem. P.S. Dodam jeszcze, ze w kolektorze mam tyle dziurek, co ser szwajcarski. |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-29 23:53:20
Przywieź zaspawamy TIGiem |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-10-29 19:18:38 Chcę tylko dodać że dzisiaj rozwierciłem wtryski z 2,4mm na 2,5mm i po kalibracji silnik pracuje żwawiej . Obciołem też gwinty wtrysków , które wystawały w kolektorze ssącym. No i jak narazie żadnych problemów z instalacją .
[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-10-30 18:15:45 ] |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-10-29 19:59:19 Seba, widze ze ty taki tajniak jestes - McGyver
Ja tez bede chcial to zrobic co ty. Tylko mam jedna uwalona dysze w kolektorze, moze masz jakies zapasowe ?? Albo wiesz gdzie takie dostac ?? |