MotoNews.pl

Czy wzmacniacz MAC Audio 200W w RMS pociągnie....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wzmacniacz MAC Audio 200W w RMS pociagnie 2 głosniki JBL po 120W w RMS i tube MAGNATA 200W RMS ??

I jeszcze jedno pytanko, czy nie ma nikt polskiej instrukcji obsługi do wzmaka MAC Audio MP4000??

120+120+200= 440 nie wiem jak ty chcesz to zrobić wzmakiem 200w który chyba nawet tyle nie ma(podaj model?), zreszta co to za głośniki JBL (podaj model ?).
Narazie poradze Ci , sprzedaj tube

Wzmacniacz to MAC Audio MP4000. Głośniki JBL CS-396, Tuba MAGNAT Transforce 1000.

Po głebszych przemyśleniach, wszystko będzie do siebie pasować, ale ..
Niby ten wzmak wyciąga 200/4 ohm ale przy 14,4 volt czyli przy naszym 12,6 będzie mniej ile? może 170W . Tak czy inaczej SKRZYNIE(nie tube) bandbass wysteruje o ile moge mówic o wysterowaniu No , napędzi ją w 90%.

Ja zawsze wole mieć zapas, widomo mniejsze zniekształcenia. Dlatego radze mocniejszy wzmak!!!

Ale tu mówimy o bandpasie w którym cały syf zostaje w drugiej komorze a wylatuje wielce pożądane buuuuuuu

Inna sprawa to czy tak przesterowany wzmak sie nie przegrzeje lub wcześniej nie zniszczy głośnika jeśli będziesz dawał na max gaina.
Ogólnie jeżeli włożysz te jajka i skrzynke do bagażnika to będzie jeden wielki hałas.

Powiedz co masz na przodzie zamontowane ?

edit: lirerufka
edit2:druga

[ wiadomość edytowana przez: Skryt85y dnia 2005-09-27 20:15:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: Skryt85y dnia 2005-09-27 20:17:56 ]

Jak narazie przednie głosniki mam Pionnera 25W RMS podpiete pod radyjko. Myśle jeszcze o wzuceniu jakichs tweeterków. Dzieki za rade
POZDRAWIAM!

Aha i jeszcze jedno, powiedz mi jak najlepiej mostkowac wzmaka bo nie mam o tym zielonego pojecia

[ wiadomość edytowana przez: rocket1 dnia 2005-09-29 02:22:26 ]