MotoNews.pl

Podłokietnik Getz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z Was ma gacka z podłokietnikiem? Jest ich na Allegro kilka rodzajów w cenie od 75 - 200 zł. Postawcie fotki, please...
Pozdro.

Witam
Podlaczam sie do tego pytania, tylko ze ja potzrebowalbym cos takiego do accenta I, bardzo jestem ciekaw jakby to wygladalo? Jakby kto mial jakies fotki to bylbym wdzieczny.
Pozdrawiam

Z ciekawości pytam: czy to jest w ogóle wygodne?

Jest wygodne i przydatne. Miałem coś takiego w KIA Sephia i teraz bardzo mi tego brakuje. Po pierwsze łatwo jest tam sięgnąć - łatwiej niż do schowka przed pasażerem, a też nie widać z zewnątrz co tam zostawiasz. Po drugie czasem wygodnie jest oprzeć prawą rękę.

Pare miesiecy temu na przegladzie kolesie z serwisu proponowali mi taki podlokietnik http://caspol.pro.wp.pl/armrest/getz.htm
Montaz jest na tylnym uchwycie na napoje i wyglada jak oryginalny. Wymiarami wszystko sie idealnie zgadza. Jest wygodnie i ogolnie pieknie. Wyjatkiem jest tylko cena - 185 PLN !!!
Troche kogos ponioslo.

Na Allegro:
79,90 zł zaokrąglony
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=65924630

90 zł kanciasty
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=66801236

Cały problem w tym, jak wyglądałby po zamocowaniu, czy trudno go zamocować i czy po zamocowaniu da się używać hamulca ręcznego

[ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2005-10-11 14:10:57 ]

podlacze sie do tematu bo tez myslalem o podlokietniku do mojej lantry..

tez drugi z linku jest ladny i dobrze wykonany..ale ma dosc spory wymiary...i nie wiem jak u Was w getzach ale u mnie po symulacji i wyliczeniach reczny by sie podnosil moze na 2 zabki

Z myślą o innych Hyundai'ach wysyłam taki link:
http://www.podlokietnik.hk.pl/
Może coś z tego sobie dopasujecie.
Może ktoś z Was mieszka w pobliżu tej firmy i mógłby podjechać i przymierzyć, który do czego pasuje

Taki podłokietnik fajna sprawa jednak cena jest za wysoka Ja tam sam taki wykonałem jako prototyp (bez skrytek i tym podobnych rzeczy) i jestem z niego zadowolony. Koszt wykonania: materiał koło 15zł , 8 godzin pracy.

Byłem na giełdzie w Mysłowicach. Podłokietnik, który na Allegro kosztuje 89-100 zł można kupić za 70 zł.

[ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2005-11-08 08:21:03 ]

Ma ktoś w ogóle podłokietnik w Gacku?
A najlepiej zdjęcie..
Bo ja chcę jechać w niedzielę na giełdę i kupić.

Kupiłem i już zamontowałem.
Po pierwsze taki pudełkowaty, obity skayem (lub jak kto woli ekologiczną skórą) kosztuje na giełdzie (po targowaniu ) 60 zł.
Po drugie przy montażu trzeba odkręcić najpierw fotel pasażera (4 śruby), przymierzyć i przykręcić mocowanie podłokietnika z jednej strony. Potem to samo z drugiej strony.
Po trzecie w trakcie montażu maksymalnie zaciągnijcie hamulec ręczny - to go sobie nie zablokujecie.
Wygląda całkiem znośnie - ale dla niższych osób może nie być wygodnie. Jak się sprężę, to postawię fotki.

czekam na fotki bom ciekaw :>

to dawaj foty,
z innej beczki w scoupe jest seryjny
ma w środku duży schowek i mniejsza zamykaną szufladkę
ogolnie kozak jak na taki stary samochod

podawać maila, to wam wyślę fotki podłokietnika. Nie mam jak postawic w sieci.

www.imageshack.us - postaw np. tu, takich darmowych serwerków na fotki jest trochę

Pokaz podłokietnika

Oprócz podłokietnika są jeszcze zdjęcia ciemnego paska na przedniej szybie. Idzie odczuć różnicę...

[ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2006-05-10 08:15:47 ]
Jeżdże już jakiś czas i podłokietnik jest bardzo wygodny.
A szary kolor pasuje do tapicerki. Bałem się o ręczny hamulec - ale nie przeszkadza. Polecam.

[ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2006-06-01 12:35:41 ]

Nooo dałeś czadu z pokazem Nawet niezły ten podłokietnik, jak napisałeś że jest pudełkowaty to spodziewałem się gorszego efektu.
A o pasku na szybę też myślę, ale 50 zł to chyba dość sporo Sam nie wiem
Sam się za to brał nie będę, nie warto chyba sobie krwi psuć

Z paskiem zalezy jak liczyć - w ramach promocji zaproponował mi teraz przyciemnienie całego tyłu (klapa + tylne drzwi) za 220 zł. Poza tym folię ma tą lepszą a robocie się przyglądałem - robi solidnie.
Sam pasek ze zwykłej folii kupisz za około 20 zł. Za 30 zł nie będę ryzykował "szkuta" który mi będzie tkwił przed oczami.
Ale efekt jest super - pasek wybrałem bez cieniowania i najciemniejszy z mozliwych. Na światłach widać lepiej, bo słońce nie razi po oczach.