MotoNews.pl
6 Parownik Klimatyzacji - OPEL ZAFIRA X18XE - GDZIE ON JEST ?! (116329/267)

Parownik Klimatyzacji - OPEL ZAFIRA X18XE - GDZIE ON JEST ?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie. Osotanimi czasy w mojej nowo nabytej zafirce (2000 rocznik) narasta nieprzyjemny zapach z nawiewów. zakupiłem więc na allegro super (ponoć ) preparat do odgrzybiania klimy. Tyle że w instrukcji jest podane że:
Najlepiej wporwadzić go do wlotu powietrza wewnątrz kabiny (wlot podczas obiegu zamkniętego) ?? Gdzie szukac tego wlotu ??
I drugie: Spryskać dokłądnie parownik klimatyzacji: I właśnie gdzie jest ten parownik i jak się do niego dostać ??
Dodatkowo zalecają wymianę filtra kabinowego - i także nie wiem gdzie go szukac Masakra. Jak miałem poldolota to nie było żadnych parowników i filtrów kabinowych i też jeździł - a klimę to sobie robiłęm otwierając okna - no cóz luksus luksus.....

Proszę o pomoc w w/w sprawach. Z góry dzięki.

Paweł.

[ wiadomość edytowana przez: psco dnia 2005-09-27 14:26:08 ]

Cześć,

Obawiam się, że na forum nie otrzymasz odpowiedzi
Oprócz Ciebie jest jeszcze tylko dwóch użytkowników Zafiry.
Uderz do nich na priv lub lepiej emailem ponieważ ostatnio
się nie logowali.

pozdrawiam,

U mnie filtr kabiny jest za schowkiem trzeba go najpierw odkręcić i wyjąć, podejrzewam ,że u ciebie podobnie bo Astra i Zafira dużo sie nie różnią, a co do reszty to nie mam pojęcia bo u mnie klima chodzi super i nie śmierdzi

Witam serdecznie.
Właśnie wracam z samochodu. Filtr znalazłem. Faktycznie znajduje się za schowkiem po lewej stronie (wystarczy odpiąć kilka zapinek metalowych i już)
Obok jest także parownik (wystarczy odkręcić kilka śrubek i już)

Wielkie dzięki mimo to.
Pozdrawiam.