MotoNews.pl
2 Rodzaj klimatyzacji: DELPHI, BEHR - Jak je rozróżnić (116330/267)

Rodzaj klimatyzacji: DELPHI, BEHR - Jak je rozróżnić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
W moim oplu Zafirze 2000 rocznik przymierzam się do wymiany filtra kabinowego. niestety na stronie Filtrona do mojego samochodu dostępne są dwa rodzaje w/w filtrów - uzależnione od modelu klimy: BEHR lub DELPHI
Gdzie można się dowiedzieć jaki to model (może jakaś tabliczka znamionowa ??) szukałem pod maską oznaczeń ale nic nie widać

Wykluczam oczywiście wizytę w serwisie OPLA bo biorą 65 PLN NETTTO za godzinę pracy - i za free nic nie powiedzą.

Paweł.

sa tylko dwa rodzaje filtrow prostokatNY i kwadratowy. dopuki niewyjmiesz jego niedowiesz sie jaki potrzeba. Niejest to uzaleznione od rodzaju jaka masz klimatyzacje . Najlepiej wyjmij schowek ten po lewej stronie i w nim po prawej stronie odepnij kilka spinek i tam bedziesz mnial schowany filtr.

w Aso fitr kosztuje w granicach 50 pln, jak chcesz to jutro moge ci napisac dokladna cene

A ZAPOMNIALEM, JAK BEDZIE PROSTOKATNY TO MOGE CI TAKI SPREZENTOWAC. NOWY ORYGINALNY GM

Witam.

Własnie wymeiniłem Okazało się że ejst kwadratowy (model klimy BEHR) - w sumie zero kłopotu - wyjęty schowek, kilka zapinek do odpięcia i już)
Ale wielkie dzięki,
ozdrawiam
Paweł.