MotoNews.pl

Dostep do przednich glosnikow w E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wie ktos jak zdjac plastikowe oslony przy nogach kierowcy i pasazera za ktorymi sa glosniki???

chodzi o elementy 1 i 2 na rysunku. przekrecilem plastikowe sruby (nr 4 na rysunku) oslony sie poluzowaly ale nadal cos je trzyma:/

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-27 15:45:15 ]

Nie widać zdjęcia

widac nie mozna dawac linkow bezposrednio do zdjec z tej stronki;]

TU JEST NOWY LINK

A odkręciłeś ten plastik co jest pod kierownicą i osłania wszytskie kable i kolumne kieronicy??? Jak mi zakładali alarm to wyjmowali to i ten plastik z głośnikiem zaczepia się chyba o tą gurna osłone i nie wiem czy gdzieś nie o nakładke progową, tą pastikową.

Cytat:
2005-09-27 15:53:13, daz pisze:
A odkręciłeś ten plastik co jest pod kierownicą i osłania wszytskie kable i kolumne kieronicy??? Jak mi zakładali alarm to wyjmowali to i ten plastik z głośnikiem zaczepia się chyba o tą gurna osłone i nie wiem czy gdzieś nie o nakładke progową, tą pastikową.

o nakladke progowa sie zaczepia ale to zauwazylem i wyhaczylem ta oslone, a czy o te gorne plastiki pod kierownica i pod schowkiem sie zaczepia to nie wiem...

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-27 15:56:17 ]

Też się z tym męczyłem (bo mi jeden z głosników lekko buczy), ale się poddałem, więc z niecierpliwością będę obserwować temat

ja pamiętam że montowałem u siebie głośniki i nie było problemu z osłonami na tyle że nie pamiętam jak to sie robi

Jak ja u siebie wymieniałem to zacząłem od nakładki progowej, a później trzeba już było tylko zdjąć osłonę (od strony kierowcy). Od strony pasażera najpierw musiałem zdjąć nakładkę, później taką dość dużą prostokątną płytkę i osłonę.

dostalem informacje od uzytkownika innego forum, jak ktos jeszcze mial z tym problem to niech poczyta

"po stronie kierowcy trzeba jeszcze wajchę od otwierania pokrywy silnika zdemontować a potem odchylić uszczelkę drzwi i ciągnąć w swoją stronę obudowę głośnika tylko bez nadmiaru siły bo pourywasz uchwyty
Po stronie pasażera procedura taka sama, tam trzymają tylko uchwyty obudowy, plastikowa śruba ( przekręcasz ją o 90 stopni ) i uszczelka."

"Oprócz tego że trzymają je od góry schowek i osłona pod kierownicą po jednym uchwycie ( widać go na rysunku ) to są uchwyty które są zaczepione w karoserii i dlatego po uwolnieniu uchwytu pod schowkiem należy pociągnąć do siebie osłonę głośnika ( równolegle do osi pojazdu ) powinna bez większego problemu zejść."

Tylko teraz jeszcze napiszcie jak ktos wie jak sie sciaga ta wajche od otwierania klapy, no bo to trzeba zdjac bo inaczej obudowa po stronie kierowcy nie zejdzie. Ja sie juz z tym 3 dni mecze i nie wiem jak to zrobic.

wystarczy ja odkrecic za pomaca srubokreta krzyzowego

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-10-06 09:49:36 ]