Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2005-09-27 17:15:59 i jeszcze jedno musisz mieć sprawne amorki bo z abesem masz dłuższą drogę hamowania na wyjeb.... amorkach i to znacznie niż samochód bez abesu i tez mający wyjeb… amorki ale kto jeździ bez amortyzatorów przecież się nie da, ale czasem tacy się zdarzają na ulicach. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-09-27 18:28:12 Bo mowiac ze ABS wydluza droge, nalezy miec na uwadze ze w porownaniu do hamowania bez ABS, ale bez blokady kol.
Na sliskim bedzie to niezmiernie trudne wiec w efekcie droga hamowania z ABS bedzie krotsza. wada ABS'u moze byc tez to, ze w momencie gdy na drodze bedzie piasek to droga hamowania bedzie dluzsza niz na zablokowanych kolach bez ABS ->tu zablokowane kola zgarna piasek. Ja mysle ze wydluza czy nie wydluza ![]() Ostatnio lecialem A2. 200 stowy lece i jedzie pacjent na prawym. Dostal dlugimi z 400 metrow zeby mu przypadkiem do glowy nie przyszlo zjechac. Dojezdzam na 200m i mi zjezdza. Gdyby nie ABS to bym opony zjechal plasko. A tak, wyhamowalem, opony cale. Koeljny myk jest taki, ze gdyby koles mi zostal na moim pasie to moglbym skrecic nadal hamujac. Ale sie rozgadalem... jak baba o robieniu na drutach. Pozdrawiam ABeeSiaRzy, jakkolwiek by sie to nie kojarzylo ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-09-27 19:23:15 dokładnie tak mam lekko zjechane amorki na przodzie i jak zdarza mi sie mocno hamować a nie daj bóg któreś z kół w padnie w dziure a wiadomo że abs odbiera ten sygnał to z tym hamowaniem jest różnie ....ogólnie jestem za tym wynalazkiem i zgadzam sie z teorią vino tj jest to ma działać ![]() pzdr |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-09-28 13:14:58 Taaaa ![]() Nie mogłem sie powstrzymać i ABS nie zadziałał ![]() [ wiadomość edytowana przez: Vino dnia 2005-09-28 13:15:46 ] |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-09-30 16:37:17
doskonale to ująłeś ![]() mi ABS to kojarzy sie z absolutnym brakiem szyi ![]() |
![]() morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2005-09-30 18:24:51 podobno najlepsze ABSy robi Durex ![]() |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2005-10-03 17:41:55 ja tam wole ABS = Absolutny Brak Szyi czyli popularna odmiana przypakowanego dresa ,,dresus vulgaris'' |