Naklejka na szybę i pompka spryskiwacza szyby tylniej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Banalny problem ale - po zakupie pojazdu trzeba usunąć naklejkę na szybę (te z prawej strony). No i nie chce zejść a nie chciałbym porysować szyby. Czy Ktoś ma jakiś rewelacyjny sposób na tę przypadłość ?
Pozdrawiam,
PGR

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-09-28 15:48:11 ]

szmata + benzyna ekstrakcyjna i 10 minut pracy

hej,

A właśnie tak robiłem i efekt bardzo mizerny.
PZDR
PGR

najpierw musisz zwyczajnie oderwać naklejkę, dopiero pozostałości zmywasz, uda się na pewno bez śladu
powodzenia

możesz spróbować innego rozpuszczalnika ale jak ci kapnie na deskę to będą plamy, ekstrakcyjna bezpieczniejsza

Spróbuje tak jak Mi radzisz.
Dzięki za radę.

musisz ja potraktowac np. suszarka do włosow jak sie zrobi goraca zmieknie i wtedy ja zerwiesz a pozostałosci kleju zmyjesz

Witam,

Mam jeszcz jeden problem - padła mi pompka spryskiwacza szyby tylniej ( lantra kombi 1997). Czy pasuje jakaś inna pompka czy szukac oryginału?

Pozdrawiam,
PGR

najlepiej wymontuj jedz do sklepu i zobacz czy niebedzie pasiła inna ja wymieniałem chyba na fordoską

jaka benzyna (dużo roboty) wystarczy suszarka do włosów (trzeba rozgrzać naklejkę i sama odejdzie)
Pozdrawiam

zdzierasz lepke normalnie a klej później szmatką ze spirytusem przecierasz i po 10 min po robocie

cześc,

Zdarłem naklejkę !!!!
Trwało to chyba godzinę....
Dzięki za podpowiedzi.
Czy jeszcze Ktoś wie co to może być
na pierwszym biegu i wstecznym po odpuszczeniu sprzęgła i dodaniu delikatnym gazu silnik się dławi i szarpie, jak się doda więcej gazu jest w miarę dobrze. Przejmować się czy olać ?
Dzieki za sugestie.
Coraz lepiej poznaję wóz. Jest ekstra szybki jak dla mnie. ale musze wymienić przednie tarcze bo sa juz na wykończeniu.
Poza tym reszta ok.
Pozdrawiam
PGR

to auto przywiozles z niemiec ?a jesli tak to kiedy ?

Hej,

No niestety nie przywiozłem z Niemiec - przebiegu ma tylko 134 tys ale jest okropnie zaniedbany.
Wyglad zewnetrzy bardzo zły - alu felgi czarne (troche je odnowiłem), pełno drobnych zarysowań, rdza w drzwiach.
Mechanika - rozrząd juz zrobiłem, do wymiany wszystkie płyny (sukcesywnie to robię)
Sprzęgło coś stuka ale to pryszcz mam nadzieję.
Pedal hamulca prawie w podłodze bo tarcze i klocki przód do wymiany.
Ale sa plusy. Nie bity, przebieg wskazuje na oryginalny, klima i abs działa, poduszka ok, silnik też.
Pozdrawiam,
PGR