| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maestro_PL OMEGA B tzw.CARAVAN = SALT MINE = KRAKÓW-WIELICZKA | 2005-09-29 21:11:02 Witam , jakis czas temu poruszylem temat mojej sondy lambda , ze sie zapala po jakims czasie lub nieraz udaje mi sie ze wogole kontrolka sie niepali. dzis sie zjezylem maxymalnie.
otoz zapalilem auto i nagle widze ze swieci sie kontrolka akumulatora , i co dziwne ze jak dodaje gazu to ona sie jasniej swieci jak i jak oborty spadaja to gasnie. z tego ze jest to wieczor a ja jakos musialem dojecha do domu to zrobilem experyment pod domem . dodalem gazu do ok. 3-4 tys , kontrolka od akumulatora sie tak zaswiecila jasno ze sie spalila , nastepenie zgasilem silnik i zapalilem , po chwili zaswiecila sie lampka od ABS - wiec totalny ZONK. znowu zgasilem i znowu zapalilem auto . tym razem przestaly sie swiecic kontrolki i nawet CHECK zgasl a radio co jakis czas samo sie wylacza tzn. sie swieci ale jakby sie podwieszalo i znikaja komunikaty z wyswietlacza od radia i cisza w gosnikach i tak po jakims czasie znowu sie samo uruchamia . teraz niewiem co jest grane ?? pytanie o pomoc , czy ktos juz mial takie jazdy z elektryka ?? poza tymi przypadkami opisanymi reszta dziala normalnie. gdzie szukac ? co sie moglo spalic ? urwac ? boje sie gdzies dalej jechac zeby mi nagle poduszka niewypalila prosto w twarz |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2005-09-29 21:24:52 no to jak poszedl regulator to masz troche roboty bo w najgorszym przypadku popalil sciezki w liczniku ![]() |
![]() maestro_PL OMEGA B tzw.CARAVAN = SALT MINE = KRAKÓW-WIELICZKA | 2005-09-29 21:55:58 ehh niesadze aby to byla wina regulatora , bo swiatla i pozostale kontrolki pala sie normlanym swiatlem , co ciekawe zapomnialem napisac ze jak wlaczylem dmuchawe na 4 bieg to to samo jak bym dodal gazu ! , tez kontrola swiecila sie bardzo mocno i to tylkota od symbolu akumulatora . tak wiec chybba cos z kablami tylko gdzie ?? albo wigloc cos narobila przez dzisiejszy deszcz i gdzies cos bije do masy nobo jak to inaczej tlumaczyc ? |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2005-09-29 22:35:03 maestro już gdzieś to opisywałem ale powtórzę.
poleciały ci diody w alternatorze.jak będziesz nadal szalał z dodawaniem gazu popalisz pół elektryki.przy spaleniu dwóch diód napięcie w instalacji ma jakieś 50 volt. u mnie stało się to co napisał brutal-23
|
brasil Omega B Lublin/Niemce | 2005-09-30 00:05:21 Miałem kiedyś IDENTYCZNIE!! Jak już spaliłem żaróweczkę od akumulatorka, to pomyslałem, że coś nie tak...
Potem wymiana regulatorau fachmanów, diody w alternatorze i spalonej żaróweczki w liczniku!! Dobrze, że w porę się skapnąlem,że coś nie tak, bo popaliłbym troszkę wiecej!! Pzdr... |
![]() maestro_PL OMEGA B tzw.CARAVAN = SALT MINE = KRAKÓW-WIELICZKA | 2005-09-30 06:45:16 no to mnie teraz pocieszyliscie . w takim razie jak najpredzej jechac gdzies do kogos kto naprawia tylko niebardzo wiem kogo szukac ? jak by ktos mial jakis namiar w malopolsce (krakow) to bylbym wdzieczny - acha i jak dlugo moze trwac taka naprawa?? |
Arthuros Omega B 2.5V6 Warszawa | 2005-09-30 08:27:39 Ja bym nie jechał, tylko holował ![]() |
yvo Opel Omega B kraków | 2005-09-30 08:45:11 maestro_PL
Kraków, ul. Trynitarska (na przeciw wejścia do szpitala Bonifratrów). Dobry i pewny mechanik. Nie drogi. Fachowiec od Omesiów. [ wiadomość edytowana przez: yvo dnia 2005-09-30 08:45:40 ] |
![]() maestro_PL OMEGA B tzw.CARAVAN = SALT MINE = KRAKÓW-WIELICZKA | 2005-09-30 14:21:46 wlasnie sprawdzilem miernikiem . napiecie po dodaniu gazu siega 16.80 - 17 V . mysle ze na bardzo malych obrotach sie jakos doczolgam do mechesa. cholera - nielubie takich niespodziewanych wydatkow (((
dzieki wszystkim za rady no coz kasa w zęby i do naprawy..
pozdrawiam |
![]() maestro_PL OMEGA B tzw.CARAVAN = SALT MINE = KRAKÓW-WIELICZKA | 2005-09-30 14:46:12 jeszcze jedno . czy ktos wie czy potrzeba do wymontowania alternatora kanału ?? czy machanik bez klopotu da rade go wyjac z auta z gory komory silnika czy niestety sie nieobejdzie bez wjechania na kanal ?
co do usterki to pytalem sie go co moze byc i powiedzial ze jak to jest DELCO do leci mostek i costam jeszcze. Cena 140 pln + robocizna mechanika . |
![]() maestro_PL OMEGA B tzw.CARAVAN = SALT MINE = KRAKÓW-WIELICZKA | 2005-09-30 15:10:59 aaa czyli o nie taka zwykla zarowka jak np. do kontrolki od ABS ? to jakas specjalna ?? bo jezeli tak to pojade do servisu OPLA i tam kupie. Deska juz wymontowywalem wiec z tym klopotu niebede miec wymieniac deski chyba niema potrzeby skoro dziala ![]() |
irekwielki Opel Omega B Gdańsk | 2005-09-30 15:22:36 hii no ladnei wymieniac deske, ale jak bys posmigal jeszce troszke to kto wie co bys przepalił. Spytaj lepiej o te zarowke. |
![]() maestro_PL OMEGA B tzw.CARAVAN = SALT MINE = KRAKÓW-WIELICZKA | 2005-10-01 16:43:11 ehhh dzieki wam i waszym diagnozom mechanik wymienil caly modul regulatora i zamknalem sie w kwocie 242 pln
super sprawa - znowu bestyjka jest sprawna
dz. wszystkim za rady i pomoc |