Getz gwarancja na centralny zamek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dziś oddawałem getza do gwarancyjnego malowania maski i drzwi bo coś tam lakier odpadł i przy okazji reklamowałem awarie centralnego zamka prawych drzwi. jakież zdziwienie gdy dowiedziałem się że na centralny zamek jest juz tylko 6 miesięcy gwaracji /3 lata lub 100000"/ i musze zapłacic 40 pln za naprawę. i znow trzeba pisać do warszawy do centrali i znów sie kłócić o to że centralny był montowany u dilera a nie jest oryginalny. przy zakupie tego autka jakoś nikt tego nie mówi! autko ma dopiero rok i już nie wiem na co ma gwarancję ....... czy ktoś spotkał się z taką sytuacją ??????

Cytat:
2005-09-29 23:33:29, cehol pisze:
dziś oddawałem getza do gwarancyjnego malowania maski i drzwi bo coś tam lakier odpadł i przy okazji reklamowałem awarie centralnego zamka prawych drzwi. jakież zdziwienie gdy dowiedziałem się że na centralny zamek jest juz tylko 6 miesięcy gwaracji /3 lata lub 100000"/ i musze zapłacic 40 pln za naprawę. i znow trzeba pisać do warszawy do centrali i znów sie kłócić o to że centralny był montowany u dilera a nie jest oryginalny. przy zakupie tego autka jakoś nikt tego nie mówi! autko ma dopiero rok i już nie wiem na co ma gwarancję ....... czy ktoś spotkał się z taką sytuacją ??????

Np serwis fiata. Koledze w 4-miesięcznej pandzie odmówiła posłuszeństwa pompka paliwowa, W serwisie stwierdzili, że za wymianę trzeba płacić wciskając jakieś bzdury, że pompka nie podlega gwarancji (tylko 750zł).
Salon VW dla przykładu sprzedaje samochody wyposażone w elektryczne opuszczanie szyb, tyle ze ten mechanizm jest produkcji włoskiej , i to jest ten sam co na allegro można kupić za 300zł. tzn uniwersalny mechanizm montowany na korbkę od wewnętrznej strony drzwi.

Co do zamka centralnego to akurat producent Getza w ten dodatek nie wyposaża, jest on montowany już po sprowadzeniu do Polski u dilerów, na zamówienie lub też "z urzędu". Obowiązuje gwarancja producenta zamka, HMC (czy HMP) za to nie odpowiada, bo to nie produkt Hyundaia... Takie realia.