Usztywnienie tylnych sprężyn

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie przeglądałem Allegro i sprzedają tam siakieś gumy do tylnych sprężyn. Cóż postęp motoryzacji
Ileś lat temu jak pracowałem w Polmozbycie Łady (Rudnickiego 3), to przyjeżdżali klienci Ładami ( najczęściej 2105 i 2107) i życzyli sobie żeby włożyć im w tylne sprężyny piłki tenisowe.Do jednej sprężyny wchodziły 3 luzem + jedna na duś. Podobno Łada wtedy była super sztywna,dobrze się prowadziła ( ) i buda nie wyjeżdżała na zakrętach.Co Klubowicze sądzą o tym pomyśle?
Może da się zastosować do esperaków?

Cytat:
2005-09-30 07:32:56, zalmed pisze:
.Co Klubowicze sądzą o tym pomyśle? Może da się zastosować do esperaków?

delikatnie ujmujac glupota temat przerabiany na forum..szczegolnie gumy z allegro to porazka..nasze sprezyny sa tak skonstruowane ze guma izoluje najmocniejszy jej fragment i cale obciazenie przechodzi na czesc z cienszymi zwojami..efekt..dlugo na takiej sprezynie nie pojezdzisz..a pileczki?? hmm no nie wiem czy ktos w espero juz probowal choc pamietam ze kiedys byla mowa o tym..ale badzmy szczerzy..chcesz poprawic zawias zmien amorki a potem sprezyny...to niestety nie jest dosia i tanie rozwiazania raczej sie nie sprawdza..chociaz..ktos kiedys sprezyny od malucha wsadzil jak dobrze pamietam

AAAAAA!!!!Dosia .Nie wypierze nic z wyjątkiem kieszeni

Cytat:
2005-09-30 07:37:06, qbaj pisze:
.....chociaz..ktos kiedys sprezyny od malucha wsadzil jak dobrze pamietam

I jeździ tak juz 1,5 roku......
Bo te maluchowski kosztują 6zeta i da sie je zacisnąć na te najcieńsze zwoje,
które to odpowiedzialne są za bujanie.

I ty Zalmed... Znajdź sobie mojego pierwszego posta na tym forum. Tam opisałem troche teorii (zaczerpniętej od znajomych inżynierów z D&D Resory)

Hehehe
Dziś jadę z prezesem na Tenisa.. Przywieźć Wam coś????

He,he,he
Z prezesem na tenisa .Nic dziwnego,że olałeś esperaka. .No,nie godzi się po prostu jeździć czymś tak pospolitym jak esperak

Cytat:
2005-09-30 10:52:45, KaZaK pisze:
Hehehe Dziś jadę z prezesem na Tenisa.. Przywieźć Wam coś????

hehee piłki bedzie podawać, to i dla nas nazbiera

tylko,żeby mu coś w kręgosłupie nie pykło od schylania się

hehehehe świnie szydercze....

jasne że piłki podawać... bp sama gra jest zbyt męcząca i ma za małą zawartośćalkocholu hihihihihi

ja trenuje tylko sztafete 4 X 100