Sequent 24 - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Niecale 2000 km temu zalozylem sobie do Astry GSi taka instalacje i bylbym z niej strasznie zadowolony (autko lepiej smiga niz na benzynie), ALE:
1) co oznaczaja migajace wszystkie cztery diody od poziomu rezerwy? Pewnie jakis blad w instalce, ale jaki (dobrze mysle?)?
2) autko potrafi zgasnac na gazie, nie przelaczajac sie na benzyne. Na benzynie odpala, zapala sie pomaranczowa kontrolka na przelaczniku gazu, po przegazowaniu i zapaleniu zielonej silnik znow gasnie. Pojezdzilem chwile na benzynie, musialem przejechac kawalek po nierownej drodze (niezle dziury). Po takim wykolysaniu auta, udalo sie przelaczyc na gaz. Odpukac autko jezdzi, choc czesto cztery diodki rezerwy zaczynaja mrygac.
Co moze byc uszkodzone? Wielozawor, elektrozawor?
Instalke zakladalem w Czakramie, lecz zapisali mnie na serwis dopiero 13 pazdziernika, mimo zgloszenia problemu w zeszly poniedzialek...

Mam podobną instalację i cztery mrugające diody od rezerwy palą się tylko przez pewien czas po zatankowaniu do pełna po przejechaniu kilkudziesięciu km palą się ciągłym światłem -gazownik powiedział że to normalne.
A co do problemów z przełączaniem z benz. na gaz to masz pewnie ustawioną za niską temp. przy której następuje przełączenie.
Pozdr.
Tom Mondeo 1.8

Problem z gasnieciem auta wystepowal przy rozgrzanym silniku. Po wykolysania auta na dziurawej drodze wszytsko minelo.
Blyskajace cztery diody pojawiaja sie losowo, nie wazne ile gazu jest w zbiorniku...