| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kwadrat125 F&F Sympatyk Fiat 125p Mielec/Kraków | 2005-10-01 21:06:53 podziwiam cie ze chcialo ci sie tyle pisac |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2005-10-01 21:12:39 no co, nudziło mi sie |
Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2005-10-01 21:46:45 eee kwas... |
pawu81 F&F Sympatyk Byl Fiat 126p Gdynia | 2005-10-01 21:47:26 Eeeeee tam taki tjuning - ile on moze dawac? 20 koni? Ja mam cos co daje 30 koni na luzaku!!!!!!!!
|
jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-10-01 21:55:45 Eeee lypoa pane, podstawa to dobra wlepa na tylną szybe, conajmniej SONY, ale Pioneer daje 33 KM |
Podkrecony_Ziutek Głubczyce | 2005-10-01 22:15:02 A może ktoś ze znawców zrobiłby manual tjuningu do DF'a? Bo ostatnio zauważyłem że mój fiat nie pasuje mi do dresa, a taki ładny sobie kupiłem |
profil-usunięty | 2005-10-02 00:42:00 Tiaaa i dlatego od dłuzszego czasu widze takie na próbach .
Zobacz sobie po silnikach kjs kazdy stosuje słonia i strumke zeby dać powietrze - wentylator robi jakies tam cisnienie. Jak dasz duze koło pasowe to przydałoby sie cos wymodzić i to jest własnie dobry patent. Ta i tak wyglada porzadnie lepiej niz lejek i kawałek rury pospawany elektrykiem... pomalowany pedzlem z namalowana markerem strzałką. No oczywiscie mozna wydać kupe kasy na strume np michaela itp ale ważne by powietrze dostało wieksze cisnienie, W sumie to na kjs sporo osób stosuje pcv w dolotach itp bo jest gładkie i tanie .... Nierdzewka kosztuje a kasą nikt nie sra. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-10-02 02:22:24 Łeeee, lipe odstawiasz. Nie wspomniałeś nawet o magnetyzerach na przewody WN, węże układu chłodzenia i główny kabel masowy. Podobno wyszły już też magnety do oleju, ale to wymaga ingerencji w pompe .
Prawdą jest natomiast, że stoczenie zamachu, splanowanie głowicy o więcej niż 0,2mm, powiększenie zaworów, rozwiercenie cylindrów czy powiększenie kanałów w głowicy nie powoduje nic poza poprawą samopoczucia właściciela, a do tego znacznie osłabia najważniejsze elementy silnika czyli rozrusznik, końcówka wydechu i korek wlewu paliwa. Problemy te nie występują przy swapie silnika od Burana - wyeliminowano tam efekt rezonansu przyczłapnika odgajdulowego ale nadal po uszkodzeniu bajgulatora cewka na wał nie daje i auto nie pojedzie. No cóż, pozostaje kupić Kraz'a i skoncentrować się na tuningu optycznym - poza "bez klamka system" i "złe spojrzenie system" najlepiej wychodzą przeróbki zabudowy samowyładowczej . |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2005-10-02 08:41:12
Nie wspomniając juz o ofrowanych na allegro magnetyzarach zakładanych na pancerz linki gazu. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-10-02 14:14:59 No nie pierdziel ze take motywy były na prawde |
eolmint Punto I / Citroen Xa ... Bydgoszcz | 2005-10-02 22:36:02 Co nie zmienia faktu, że "młotex tunink" jest najlepszy... wyszedł z mody, bo walenie młotkiem po blachach i szybach wywoływało zbyt duże rekacje sąsiadów, ale efekt jest niezastąpiony. Koniecznie do środka zamieścić radio sąsiada parkującego nie bliżej, niż 50 mterów od nas. Głośniki można zrobić ze słuchawek od walkmana, kupionych w markecie za 1,50zł!!. Zdecydowanie przedźwięczą ten jakże przyjemny warkot silnika i okrutny warkot ewentualnej teściowej. Jeśli chodzi o tuning silnika, to polecam do filtra powietrza wlać aromat śmiatankowy do ciast, by dodać mu jakieś 0,000000000001 koni i przyjemny śmietankowy zapach spalin. Dodatkowo magnetyzer magnetyzera dźwigni zmiany biegów i magnetyzer prędkościomierza, by dawał efekt "dodatkowych 70 koni". Magnetyzer kontrolki paliwa, sam doleje nam paliwa do baku, a magnetyzer obrotomierza(jeśli ktoś takowy posiada) da nam efekt "wielkiej mocy na jakże niskich obrotach" Nie rpzejmować się hałasem silnika, tylko wskazem obrotomierza. Jeśli chcemy dobrze i efektownie jeździć na KJS-ach, proponuję wlać piwo, lub inny smaczny trunek, nie przekraczający 10% alkoholu, bo podobno po piwne się nie jeździ, a pływa. Jesli chcemy dodać efektowne gadźety jako uzupełnienie tuninku zewnętrznego, proponuję wczepić dwie lampy halogenowe o min. średnicy 60cm na dach, antenki z kokardką lub kuleczka na końcu, wycieraczki od poloneza i kabanosa jako spojler(zawsze jak się nam znudzi, możemy go zjesć).Krzykiem tune-mody jest pień topoli na tylnich siedzeniach(zawsze drewno w aucie dodawało mu klasy i stawiało półkę wyżej). Resztę według uznania...
[ wiadomość edytowana przez: eolmint dnia 2005-10-02 22:37:24 ] |
Roli666 Bestyja Cz-wa | 2005-10-03 14:32:40 Po Waszych postach bede sie bał zajżeć innym samochodom pod maske , Bóg jedyny wie jak inni odbiorą Wasze pojęcie tuningu Coś mi sie wydaje że teraz w co drugim garażu bedzie dłubanina przy sklejaniu i dokładaniu elementów z PCV i home made magnetyzerach z magnesów wyszarpanych z głośnika młdszej siostry, która słucha Just5 - ludzie to grozi wojną domową |
Kuner Raszyn / Wawa | 2005-10-06 10:47:56
Masz coś do just 5 ???????????????????????????????? |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-10-06 11:45:35 noooo kurde Just 5 obrazac ? obok siedziby naszego klubu Backstreet Boys siedza chlopaki z klubu Just 5 - rowni goscie... szykuje sie duzy koncert BSB w Polsce i jako support bedzie reaktywacja Just 5 wiec prosze nie obrazac |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-10-06 13:17:45 ja ja, baksztrase jungen ja ja gut |
Smutny_Gizd F&F Sympatyk drutwagen Allenstein, Ostpr. | 2005-10-06 13:40:48 Coś na rozweselenie:
Kolejny miszcz tjuniku z forum iq: KLIK
[ wiadomość edytowana przez: Smutny_Gizd dnia 2005-10-06 13:44:30 ] |
Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-10-06 15:56:38 dostał profi rady tak co sie niepobrudzi olejem;d |