MotoNews.pl

Głośne wtryskiwacze Landi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy to normalne że te wtryskiwacze w instalacji IV gen pracują głośno. Bardzo wyraźnie i powiedziałbym głośno słychać je w wewnątrz samochodu kiedy pracuje na biegu jałowym i w czasie jazdy do pewnej prędkości obrotowej. W warsztacie powiedzieli że to narmalne ale coś nie bardzo chce mi się wierzyć. Jak to jest u Was? Słychaj "pykanie: wtryskiwaczy podczas pracy na gazie??

Panowie no powiedzcie mi czy te głośne wtryskiwacze to norlmalka czy faktycznie powinno nie być nic słychać. Chce jutro jechać i nie wiem co mówić. Proszę o informację

normalka i wszystko jest ok

One takie sa.
Sa duze, mocne i tak cykaja.
Podobno mozna na nich zrobic 300tys km bez zagladania pod maske.
Ja juz zrobilem ponad 1500km

Ale wystrzegaj sie pewnych firm, jezeli chodzi o regulacje

moj post - Landi Renzo Omegas

z przykrością: potwierdzam !
Mam listwe MATRIX i na wolych obrotach s ł y s z e jakbym miał ropniaka pod maską. Jak przełącze na benzynkę , robi sie cichutko.
- gaziarz - powiedział, że tak ma być (a co miał powiedziec ?-norma)

zamontowałem maty wygłuszające - efekt : na benzynie jest rzeczywiscie jeszcze ciszej - listwa hałasuje jak wczesniej.

a na gazie auto podobno jest cichsze

Ja założyłem instalację wtrysku sekwencyjnego BRC Seqent 24 do Atosa .Wtryskiwacze gaziarze założyli mi na nadwoziu auta.Hałas w środku taki, jakbym jechał mocno zużytym dieslem.Przełożyłem sam wtryskiwacze na silnik ,dorobiłem poduszki gumowe i teraz słychać tylko w środku delikatne szemranie.Z reszty jestem zadowolony,zapala bez problemu na benzynie,przechodzi płynnie z benzyny na gaz i odwrotnie.Spalanie 6 litrów gazu /benzyny spalał 5,5 litra/.Oby tak dalej.