Dywaniki do Accenta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pewnie wszyscy wiedzą, że jeżdżę nowym Accentem
W salonie dali mi dywaniki gumowe, ale niestety nie jestem z nich zadowolony. Są to jakieś polskie zamienniki. Niestety ten od kierowcy zsuwa się pod pedały - z lewej strony nachodzi na takie wybrzuszenie.
Wydaje mi sie, że coś te dywaniki są do d...
Moze ktoś poleci jakies inne? Na allegro sprzedają welurowe, np.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65857014
Czy takie sprawują sie OK? Moze ktoś ma takie?

JerzyR

Hm... a myślałem że z tymi dywanikami w Accencie to tylko ja mam problemy bo znajomi posiadający inne autka tylko dziwili się jak poruszałem ten temat
U mnie to samo dywanik ten od kierowcy jeździ po podłodze jak nic... wiem że są jakieś zatrzaski nasuwane na dywaniki ale jakoś przyzwyczaiłem się do tego że czasem stojąc na światłach przesuwam ów dywanik w odpowiednie miejsce... i jakoś jadę do przodu
Problem występuje tylko czasem gdy przez ów dywanik nie można docisnąć pedału sprzęgła do końca... pewnie skrzynia biegów na tym cierpi.
Jak widać i ja potrzebuje pomocy w tym temacie...
Co polecacie... zmiana dywanika na welurowy czy szukać tychże "zatrzasków"?

Kupujac samochód w niemczech miałem orginalne welurowe z eleganckim napisem accent i w dodatku w stonowanym kolorze nadwozia. Jestem z nich bardzo zadowolony a delikatne przesunięcia w trakcie wysiadania są nieuniknione. Natomiast nie ma mowy o wpadaniu w trakcie jazdy pod pedały! Szkoda,że kupując w kraju nowe auto w salonie odpychają się byle czym a kilkuletni zadbany samochód z zachodu ma orginały w świetnym stanie. Nie twierdzę,że orginał jest najlepszy,zamienniki są także dobre a czasami lepsze no cóż...

Ja mam orginalne gumowe od spodu mają takie igiełki gumowe i trzymają się rewelacyjnie.Co do welurowych,zbliża się zima a dywaniki tego typu lubią wodę jeździłem autem z dywnikami tego typu,po jakimś czasie wody buło tyle że można ją było wylewać szklankami

Cytat:
2005-10-04 19:08:54, YAROROT pisze:
jeździłem autem z dywnikami tego typu,po jakimś czasie wody buło tyle że można ją było wylewać szklankami

Dlatego ja mam dwa komplety dywanikow, na lato welurowe a na zime gumowe

A propos dywaników: też w salonie dostałem te badziewne. Zakupiłem te z allegro. Jestem całkiem zadowolony (dużo lepsze niż te gumowe z salonu). Na zimę zatrzymałem jednak "gumiaki z salonu", bo popieram tezę postawioną powyżej: welurowe są dobre na cały rok oprócz zimy
Moja porada dla kupujących welurowe na allegro: zrezygnujcie z napisu "Hyundai" na dywanikach - znika po jakims czasie niezbyt atrakcyjnie wyglądając do czasu zniknięcia (wytarcia się). Same dywaniki są wykonane ładnie i pasują bardzo dobrze, ale napisy są nietrwałe.

Pozdrawiam,
Arek