Jak zlac wode z ukladu chlodzenia ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie moglem znalezc w wyszukiwarece wiec pytam :

mam e28 520i w ukl chlodzenia mam zalana wode . Jak ja z tamtad zlac ?

witam!!! odkręć korek spustowy w chłodnicy możesz też odkręcić korek w bloku silnika i zlać wodę pozdro

no dobra tyle samo robi sie w prawie kazdym samochodzie ale gdzie jest ten korek w bloku?

wydaje mi sie że jest pod kolektorem ssącym tym drugim

u mnie korka nie ma. jedyne rozwiązanie to zdjąć wąż z chłodnicy.

Spuszczanie wody z chłodnicy - w zależności od typu chłodnicy, należy odkręcić korek spustowy w dolnej części chłodnicy, a jeśli nie ma korka, to zdjąć wąż.

Spuszczanie wody z bloku - należy odkręcić korek spustowy, który znajduje się w tylnej części silnika, z boku bloku, pod szóstym cylindrem (czyli tym najbliżej kabiny), pod kolektorem wydechowym.

Cytat:
ssącym

miałem oczywiście na myśli wydechowy

... podłącze sie pod temat, czy w koreku WLEWU do chłodnicy jest uszczelka ? nie dawno wymieniałem płyn z chłodnicy + blok w e34 525 i zauważyłem że w korku nie mam uszczelki ?

dzięki za odp.

zwkrz

Cytat:
2005-10-04 14:02:08, zwkrz pisze:
czy w koreku WLEWU do chłodnicy jest uszczelka ?

W korku wlewu do chłodnicy powinna być uszczelka, jednak nie jest to część wymienna. Jeśli nie masz uszczelki, to musisz kupić nowy korek. Swoją drogą, to bez uszczelki powinien ci cały czas uciekać płyn chłodniczy.

Cytat:
2005-10-04 14:08:58, zyggy pisze:
Swoją drogą, to bez uszczelki powinien ci cały czas uciekać płyn chłodniczy.

... mam petrygo i nie nie mam żadnych białych nalotów po wyciekach z pod korka ...

Cytat:
2005-10-04 14:13:58, zwkrz pisze:
... mam petrygo i nie nie mam żadnych białych nalotów po wyciekach z pod korka ...

Więc nie ma się czym przejmować. A przy okazji, to Petrygo nie jest dobrym płynem do układów chłodniczych BMW, ale to zupełnie inny temat