Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bobski Forumowicz opel astra Rybnik | 2005-10-04 15:48:11 witam.mam pytanie do ludzi którzy dużo majstrują.własnie chce wyposazyc swoj warsztat w narzędzia.klucze płaskie,oczkowe gięte, i zestaw nasadowych. Czy narzędzia firmy TOPEX chromo wanadowe (czy jakoś tak) są dobre?? wiem ze sa firmy takie jak HK TOOLS ale to odpada ze wzgledu na szokujące ceny. Dlatego pytam co ma dobry stosunek jakości do ceny ludzi z doświadczeniem. dzięx z góry |
![]() bobski Forumowicz opel astra Rybnik | 2005-10-04 19:20:55 patrzalem na necie za tymi firmami co piszesz ale ceny tez sa astronomiczne... te narzedzia sa z tego stopu co te topexy tylko 5 razy drozsze.chyba jednak wespre polską produkcje ![]() |
![]() Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2005-10-04 21:28:08
tak. Polska produkcja - chińskie wykonanie. Zobacz sobie np. wkrętarki takich marek jak:, TOPEX, TOYA, EINHELL. Wszystko robione na jeden wzór, a różnią się kolorem obudowy. |
![]() Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-10-04 22:14:10
Sorki, ale na firme TOYA nie dam powiedzieć złego słowa. Jest we Wrocku i zawsze można u nich załatwić to co sie chce. A to że hipermarkety sprzedają ich produkcję po cenach promocyjnych nie znaczy że robią buble. |
![]() kodzio Forumowicz Opel Corsa B Szczecin | 2005-10-04 22:26:45 no ja nie narzekam na "Topexa", ale tylko i wyłącznie Professional Line. to są jeszcze znośne, ukręciłem klucz do kół a oczkowym udało się po usilnych skakaniach, rurach przedłużających ![]() |
miniu Forumowicz opel omega Poznań | 2005-10-08 14:15:25
może i tak wygląda ale klucze kużni i experta są bardzo dobre przynajmniej mam pewność odkręcając śróbe ze mi klucz nie pęknie ![]() ![]() |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2007-05-22 17:52:04 wyciągam temat na wierzch bo się zastanawiam nad zakupem czegoś dla siebie. Czy ktoś coś może mi powiedzieć nt kluczy firmy HONITON? 250zł za zestaw 94 elementowy. |
![]() Forest RegionAdmin 3.8l v6 POWER ;) Poznań | 2007-05-23 07:28:18 wszystko zależy do czego potrzbujesz owe narzedzia.. jakiś czas temu z Luz'em ruszaliśmy ze swoim warsztatem i uzbrajalismy się w różnego rodzaju klucze, zestawy itd... Topex - spoko, ale do delikatnych rzeczy - kup sobie zestaw oczkowych, płaskich, śrubokręty...
dodatkowo kup sobie pojedyncze klucze lepszej firmy - np Knipex - bdb firma, niestety , albo stety - umią się cenić, ale wytrzymałość robi wrażenie - tutaj wybierz sobie klucze które będą narażone na duże obciążenia - najlepiej kupować je w trakcie prac - tzn potrzbujesz MEGA mocną płaską 15stke - kupujesz... itd zestaw nasadek polecam również firmowy z gwarancją - jedne z najważniejszych kluczy w warsztacie.. jesli zamierzasz troche więcej majsterkować to POLECAM również mały kompresor (nawet 25l) i klucz pneumatyczny z udarem - duże ułatwienie przy odkręcaniu, przykręcaniu - oszczędzasz czas i własną siłę a nie jest to drogie, najdrożej wychodzi sam kompresor, ale wtedy pompowanie kółek, czy ich zmiana to czysta przyjemnośc ![]() niestety całość jak sie zbierze do kupy to dość duży wydatek, my uzbrajaliśmy się przez pół roku, całe wpływy z warsztatu szły w klucze, kompresory, migomat... ale dzięki temu z każdą chwilą byliśmy bardziej niezależni - a o to nam chodziło ![]() Pozdrawiam i miłego majsterkowania ![]() |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2007-05-23 12:29:59 mi chodzi po prostu o zestaw kluczy, który awaryjnie będę miał tutaj czyli w Anglii, bo w Polsce mam wszystko czego mi trzeba, no może nie wszystko ale większość (łącznie z kompresorem a nawet dwoma ![]() Krótko mówiąc potrzebuje walizkę z grzechotkami i nasadkami do nich oraz kilka ampulowych kluczy przydatnych przy np zdejomowaniu zaciksu hamulców, no i pewnie kilka płaskich, czasami niezastąpionych przez nasadki kluczy. W tym momencie pytam o taką właśnie walizkę. Czy HONITON jest godny uwagi czy jest to zakup bez sensu? pzdr ![]() |
miniu Forumowicz opel omega Poznań | 2007-05-23 15:44:07
kumpel kupił zestaw honitona i mówi że jest niezniszczalyn lepszy od stanleya , ma go z miesiąć i eksploatuje go na maxa właśnie celem próby nic się nie dzieje zestaw grzechotek 2 szt nasadki i różne końcówki na wkrętak |
![]() zajac_11 Pełnoprawny Klubowicz omega/Borewicz/Monza gdansk | 2007-05-24 08:23:24 moze tez wezme glos w tej dyskusji
podobnie jak kolega LUZ od jakiegos czasu mam wlasny warsztat ktory otwozylem z kolega (warsztat nie jest zrudlem utrzymania jest to miejsce gdzie pracuje nad monza a kolega nad swoja bmw) na poczatku zaczelismy od tego co mielismy w piwnicy, w bagazniku itp. wiadomo jak sie pracuje to narzedzia sie zuzywaja i trzeba je bylo sukcesywnie wymieniac Postanowilismy kupowac klucze nasadki i cala reszte narzedzi z firmy DRAPER ale znajac poski rynek i mozliwosci nasze postanowilismy kupowac tylko wersje EXPERT ze wzgledu na dozywotnia gwarancje za stosunkowo niska cene Ja osobiscie polecam |
![]() Forest RegionAdmin 3.8l v6 POWER ;) Poznań | 2007-05-24 09:46:55
to żeś pojechał... pogrążyłeś się na dobre, nie dość że od kilku lat mylisz mnie z Luz'em na zlotach to jeszcze czytając posty myslisz że to TEN DRUGI pisał... od dziś nie odzywam się do Ciebie ![]() a najlepsze klucze były za komuny, mam kilka takich i są nie do zajechania! ![]() scoodie - Twojej marki nie znam, ja nie pomogę ![]() |