Pożegnania samochodów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
do dnia dzisiejszeko miałem zaszczyt być szczesliwym właścicielem najszybszego seryjnego poloneza 1500
niestety po dzisiejszym dniu juz nie jest, a było to tak?
jade sobie autostradą 130 km/h i nagle widze że prędkośc spada przu 90 zredukowałem do III i usłyszałem ten dzwięk brzmoacy jak garsć kulek metalowych w maszynce do mięsa wieć nacisnołem sprzeglo luz i na pobocze po zatrzymaniu slilnik potłukł sie jeszce pare sekund i stanoł na amen a z pod machy poszedł dym i koniec. z wstępnych ogledzin wynika że solnik nadaje się na złom.
zaczołem więc poszukiwania silnika DOHC ale niewiem czy wyrobie sie finansowo z jego wymiana a polonezowskiego nie założe jak ma mi take numery robić. Obawiam sie że bedzie to moje porzegnanie z tym modelem i jest mi przykro bo wszak to tylko samochód ale za te 7 miesięcy służył mi wiernie i bez awaryjnie.

cześc jego pamięci

[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-07-04 20:26:14 ]

w sosnowcu jest 1600DOHC bez rozrusznika i dwururki chyba za 400zł z papirami
napisz do bladego krzata sie tu po forum

Mozna powiedziec ze zgnał w akcji

uuuu to przykro

jednym słowem "zajeździłeś go" - co było przyczyną takiego "padu"

co po polonezie ja proponuję przesiąść się w nowszy model, bądź wstawić nowy/lepszy/tańszy silniczek jak proponuje Koniu

dzięki koniu skontaktuje się z czówiekiem a co do silnika to już poszły wici po krakowie
a co do zmiany modelu to nie służył mi wiernie i do dzisiaj bezawaryjnie i niemiał bym serca dać go na porzarcie złomiarzą
niewiem co zrobie ale dostanie seruszko tak wspaniałe jakiego żaden poldek niemiał ani potem nie będziemiał
złoze go własnoręcznie i wykonam to według starej szkoły czyki tak jak sie kieduś składało i docierało silniki a nie ta fuszerka w dzisiejszych warsztatach

Eee to spoko - na drugi raz nie strasz takimi tytułami postów bo dostanę zawału

Idź na cąłośc i załóż 2,0. Powodzenia

Cytat:
2003-03-22 20:58:32, SCHIL pisze:

Niestety według wstępnych informaji ciężko dostać 2.0 bo jest strasznie poszukiwany prawdopodomnie bedzie to 1.6 chociaż wolał bym 1.8

Z tym najszybszym Polonezem to nie jestem pewien. Mój ojciec Polonezem 1,5 GLE jechał 175km/h. Było to na autostradzie w nimczech w 92 roku.

Cytat:
2003-03-22 21:17:51, bodziot pisze:
Cytat:
2003-03-22 20:58:32, SCHIL pisze:

Niestety według wstępnych informaji ciężko dostać 2.0 bo jest strasznie poszukiwany prawdopodomnie bedzie to 1.6 chociaż wolał bym 1.8

Kontaktuj sie z SIRNAZGULEM podobno znalazł kopalnię DOHC.

Cytat:
2003-03-22 21:32:47, Toma pisze:
Z tym najszybszym Polonezem to nie jestem pewien. Mój ojciec Polonezem 1,5 GLE jechał 175km/h. Było to na autostradzie w nimczech w 92 roku.

no no czyli nie był najszybszy

zauwarz 2 różnice ja miałem silnik AA (75 KM)
i ze porównanie areodynamiki GLE a LE jest jak TGV i parowozu
oraz ze ja nie zbyt mogłem pujść szybciej bo mam tylko 4 biegi a 160 osiaga sie przy 6100 obr. więc poza użytecznymi obrotami miorąc poduwage czas jaki zabierało mu osiągnięcie tej predkości spodziewał bym sie ze też zblicył by sie do 170 przy pomocy 5 biegu niestety już tego nie sprawdze
wiec ustalmy sie ze byłem najszybszy w klasie 4 biegowy "borewicz" z silnikem AA a niekiedy czybszy ob niektórych poldków wyposażonych w serie C... niemówiąc o AB

Niemiał człowiek problemu kupił POLONEZA

[ wiadomość edytowana przez: bodziot dnia 2003-03-22 22:25:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: bodziot dnia 2003-03-23 08:27:28 ]

Nasz kolega (przyszły klubowicz ) posiada 1,6 DOHC po remoncie z osprzętem, skrzynia - wal do niego tanio puści bo wsadził 2,0.
Jego numer 504274553, sinik z papierami OK

My (to znaczy SMP) mamy 1.6 do sprzedania z papierami. Niebawem będzie też 2.0.

no widzisz, taki wybor, ze nie wiadomo na co sie zdecydowac...

Nie strasz takimi postami, bo zawału można dostać
Teraz trzeba znaleźć tylko fajne nowe serducho i... jazda. Ja też mam nadzieję jeszcze tu wrócić jako właściciel poloneza. Nie można się zbyt łatwo poddawać.
Dzbanek

tak silniki są ale kasy niema

powiem tak miales slaby silnik ja do 120 rozpedzam sie na III i jakos mi nie szfankuje a przy redukcji tym berdziej na swojego nie narzekam pozdrawiam i zycze udanego poszukiwania silnika
p.s
zajezdziles biedaka

szczere wyrazy wspolczucia, ale spoko bedzie dobrze....dopiero teraz bedziesz mial poldzera petarde

a ja sie przy okazji spytam czy nie ma ktos moze kolektora wydechowego od poloneza GSi bo chętnie kupie. Tanio