Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() matt_ (był) 126p Kraków | 2005-10-04 20:28:17 w procesie doprowadzania mojego malczana do stanu używalności po poprzednim właścicielu (którego chciałbym "serdecznie" pozdrowić z tego miejsca) muszę przebrnąć przez wymianę bloku silnika ![]() wiem, że przekładanie silników w malczanach to nie problem ani rzecz niespotykana, napewno paru jest na forum którzy to praktykowali .... i do nich pytanie: Jak to załatwiliście od strony formalnej? Jak wiemy w dowodzie rejestracyjnym pozostaje stary numer a my w aucie mamy blok z innym numerm. Co w przypadku kontroli drogwej? zakładając, że chcemy zarejstrować auto z tym blokiem, to jakie są wymagane dokumenty? Dowód rej pojazdu w którym jeździł blok, który my wsadzamy do swojego autka? zaświadczenie o wyrejstrowaniu auta w przypadku jego zezlomowania? Umowa kupna sprzedaży z poprzednim wlascicielem naszego "nowego" bloku ? czy jeszcze cos innego? .... bardzo proszę o jakieś info w tej sprawie, jak Wy to załatwialiście..... pozdr. matt_ |
profil-usunięty | 2005-10-04 20:57:25 temat zurawia
a czego nie wiesz - poczytaj zrozumiesz. Aha reanimowałem kilka bloków i powiedz mi co to jest ze sie nie da tego naprawic i trzeba wymienic blok ?? |
![]() matt_ (był) 126p Kraków | 2005-10-04 21:22:20 ... dzięki za link, przeoczyłem ten temat ......... blok jest pęknięty przy panewce ![]() |
![]() matt_ (był) 126p Kraków | 2005-10-04 21:59:38 ok, ale pytanie czy muszę mieć bez numerów nówke i będzie ok czy też jak wezmę używkę to też będzie ok ?? ....
pozdr. matt_ |
![]() Pat_kdb F&F MEMBER Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2005-10-04 22:35:09 wez odmenie blok z bebechami - dowod jeszcze z numerami mam. poki go nieprzerejestruje;d. zostanie ci zmiana dowodu i przeglad. |