Silnik od Hyundai Coupe Turbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie. Gdzie moglbym w sieci znalezc informacje na temat silnika 1,5 turbo od coupe? Przyznaje sie od razu ze nie mam auta hyundai, ale przymierzam sie do kupna silnika w celu umiejscowienia go w fiacie 126 BIS. Jak Wy to widzicie? Pozdrawiam serdecznie wszystkich uzytkownikow!!!

w maluchu to ja tego silnika nie widzę;
znałem gościa który do malucha wsadził silnik od zastavy czy seata 850, silnik ten miał zaletę bo miał 4 gary i maluchu naprawdę nieźle dawał

dosc ciekawe ale sadze ze nie mozliwe i tez tego nie widze choc milo bym sie rozczarowal i napewno zostal fanem

Nie widzicie tego? A ja to jak najabrdziej widzę Podobne rzeczy były już robione, proszę, oto przykłady:

126 BIS - silnik 1,4 z Uno + Turbo

126 z silnikiem 1300

126 z silnikiem 1,7 z Alfy Romeo

Ekstremum: Maluch 1.8 G60 - silnik VW

Kolejne ekstremum: Maluch z silnikiem 1.9 TDI

Przykładów mogę podać jeszcze więcej, ograniczyłem się do bardziej ekstremalnych. Szczególnie pierwsza opcja, BIS z 1,4 na turbinie koncepcyjnie jest zbliżony do pomysłu jaki ma Daroot i dowodzi, że jest to jak najbardziej wykonalne Szczególnie właśnie BIS daje spore możliwości w tym zakresie

myślałem o innym przeznaczeniu auta , do takiej hm.... normalnej jazdy, ale i tak uważam pomysł za chybiony;
to że w ostatnim okresie czasu sprowadzono do Polski masę scoupe nie znaczy że jest to popularny silnik do oprawiania go w budę malucha,
zresztą, może autor wątku się wypowie co tak naprawdę go interesuje

To prawda, punktem wyjścia jest tu pytanie: do czego auto ma służyć
Ja czytając "1,5 z SCoupe Turbo w Maluchu" oczami wyobraźni widziałem od razu małą, wściekłą rajdówkę, a nie auto do codzienniej jazdy Choć i taką rajdówką można jeździć codziennie, zalezy kto co lubi i jakie ma możliwości oraz potrzeby

kumpel na pracde dyplomowa zrobil swojego malca z silnikiem od fiata 127 poszerzony obnizony, dla mnie elegancki i jezdzi nim na codzien a kopa ma naprawde niemalego

Witam ponownie. Moj maly BISik z silnikiem od Hyundai Coupe ma jezdzic glownie w KJS-ach oraz wyscigach górskich. Czyli kompletna rajdówka w wykonaniu 126p. Mam nadzieje ze uda mi sie zalozyc ten silnik w konwencjonalny sposob, (ze skrzynia od CC 700, jesli nie wytrzyma to bedziemy szukac czegos innego) czyli z tylu. Domyslam sie ze jest wielu przeciwnikow takiego pomyslu, ale uwazam ze wszystko sie da zrobic ) Tylko checi i pieniadze... Jezdzilem w takich imprezach duzym fiatem (115KM) a potem malcem (45KM), obydwa ze stajni Swiatka z Bydgoszczy i da sie wygrywac... Ale chcialbym pojezdzic czyms szybszym. A silniki od Hyundai Coupe sa przystepne cenowo, a turbina da sie latwo podkrecic za pomocą elektroniki na wieksze cisnienie doladowania. 160KM swiatki podkrecaja bez zadnego ale...
Kolega MACTB przytoczyl kilka wspanialych przykladow, za co dziekuje! Nie widzialem tej stronki, choc auta sa ogolnie znane )
Pozdrawiam wszytkich!!!