MotoNews.pl

Komputer Bmw E30 - błąd " MOTOROL " co to znaczy ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Niedawno kupiłem bmw e30 320 z 90 roku , na komputerze po wciśnieciu Check wszystko gaśnie oprócz Motorol , nie wiem co to jest i co to znaczy , chodzi mi o ten komputer na podsufitce , dodam że auto ma założony gaz ale nie wiem czy to ważne , czekam na podpowiedzi i pozdrawiam

za niski poziom oleju silnikowego masz kolego.
pozdrawiam

Czyli coś musi byc nie tak z czujnikiem , bo olej jak i wszystkie płyny wczoraj wymieniłem , ciekawe gdzie jest ten czujnik , musze posprawdzac .

w misce olejowej. sprawdź przewody dochodzące do niego.

Cytat:
2005-10-05 14:19:12, barciech pisze:
Czyli coś musi byc nie tak z czujnikiem , bo olej jak i wszystkie płyny wczoraj wymieniłem , ciekawe gdzie jest ten czujnik , musze posprawdzac .

Obawiam się, że jednak jest wszystko ok z czujnikiem, bo u mnie jak zaczął świecić motoroil to przez tydzień sprawdzałem i w/g mnie poziom był ok, nie widziałem ubytku, też pomyślałem, że czujnik sfiksował, jednak po około miesiąca czasu później czyli w niedziele na zlocie Tarnowskim sprawdziłem poziom i byłem w szoku, okazało się, że mam minimalnie ponad minimum. (po ok 6500km po wymianie). Czyli czukni jest ok, a ty masz pewnie minmalnie za mało oleju dla czujnika

"barciech" mam identyczny model jak twoj i czasem mi sie zapali kontrolka, co najdziwniejsze poziom oleju jest dobry, ale jak ja postawie na noc to z rana jest wszysko oki kontrolka sie nie swieci. A mam pytanie inspekcja ci sie nie swieci albo ostatnio nie miales przygody z jakas dziura w asfalcie bo mi sie zazwyczaj po tym wlancza

Nie inspekcje sobie skasowałem jak zmianiałem olej , tylko 20cm kabelka i po kłopocie