Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() _Bartek_ Poznań | 2005-10-16 15:01:12 ROTFL
wczoraj się dowiedziałem że przyczyną moich problemów jest ROZPROGRAMOWANY STEROWNIK!!! jak się pytam - dlaczego się rozprogramował... dowiaduję się że każde odłączenie zasilania (np. wymiana akumulatora) MOŻE spowodować rozprogramowanie centralki... koledzy! czy każdy sterownik od LPG tak ma czy to tylko pierdzielona oszczędność w STAGu że nie ma pewnego podtrzymania pamięci... jak będę podłączał alarm w zucie to co - mam to robić na podłączonym aku... ?? raczej nie - więc coś czuję że stanę się "stałym klientem" zakładu "Domański" na ul. Czechosłowackiej co ciekawe dowiedziałem się o tym dopiero teraz - a byłem przecież już 2 razy wcześniej w tej samej sprawie... |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-10-16 16:58:22 Witam. Moje Bingo ma pełne podtrzymanie kompa. 24 godz. miał odłączony aku i żadnych ustawień nie zgubił. Autronic u kumpla też nic nie gubi, przynajmniej przez kilka godz. (tyle czasu miał odpięty aku).
I to jest m.in. to "prawie jak...", o którym pisałem wyżej ![]() |
![]() _Bartek_ Poznań | 2005-10-17 00:15:59 Dokładnie Danek ... "prawie to samo"
rozbawiły mnie w tym całym zamieszaniu 2 rzeczy 1. że producent nie pomyślał że komuś może przyjść do głowy np.: wymiana AKU albo też naprawa w instalacji elektrycznej... ![]() 2. w moim przypadku było na dodatek tak że przy odbiorze auta po "zagazowaniu" montażysta poinformował mnie że mam uszkodzony akumulator (konkretnie urwała się prawie jedna klema...) i sam wskazał że prawdopodobnie w najbliższym czasie będę musiał AKU zmienić... jakoś wtedy pewnie zapomniał że jak to zrobię to komp od gazu zeświruje... miał rację - musiałem wymienić aku - po czym komp od gazu się "rozjechał" - jak pojechałem to poustawiał wszystko ale nie powiedział że to przez moje "niecne działanie"... bosz... fachowcy ![]() niniejszym nie pozostaje mi nic innego jak wszelkie naprawy, zmiany itd w instalacji elektrycznej robić u nich przed firmą... żeby od razu ustawiali mi komputer od nowa... może się zmęczą i coś wymyślą... ![]() NIE POLECAM FIRMY DOMAŃSKI W POZNANIU JAKO ŻE SĄ KOMPLETNYMI IGNORANTAMI I PARTACZAMI |
![]() _Bartek_ Poznań | 2005-10-17 15:18:10 Przed chwilą dostałem odpowiedź z firmy ac - któa jest dystrybutorem/producentem (??) STAG'a.
jest w nich zastosowana pamięć nieulotna - czyli jeśli mój problem się powtórzy to znaczy że sterownik jest po prostu uszkodzony i nalezy go wymienić... no nic zaraz jadę do "ulubionego" zakładu i pogadam z nimi jeszcze raz... |