Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-10-06 10:00:00 Powodów stukania moze byc kilka..
Moze cos latac w kolektorze ale ja w to raczej nie wierze.. Stawiał bym albo na zawory (narastanie wraz z predkością obrotową) albo na srubke ktra gaiarzom niechcacy wpadła do układu zasysania ![]() Osobiscie zanam przypadki ujawnienia takiej usterki po okolo 0.5 roku ale nie chce CIe martwic.. Co do stukania przy ruszaniu to tez dwie sprawy.. półosie albo mechanim roznicowy.. na szczescie łatwo to wybadac.. Zacznij od wykrecenia półosi.. poruszasz pomacasz wyczujesz gdzie jest luz.. ps. Jak bedziesz potrzebował jakies czesci to pisz na priv.. dam Ci dobre cenay na nowki a moze znajde cos w uzywce.. Pozdrawiam! |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2005-10-06 11:12:27 no błyskotliwie normalnie. Na pytanie:
jeszcze lepsze:
no i odpowiedź :
aleście mnie rozbawili... do łez normalnie ![]() |
Zbynio wPiSdu | 2005-10-06 11:16:09 dARTi jest jesień może to świerszcz znalazł ciepłe miejsce na zimę? ![]() |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2005-10-06 11:25:42 jeżeli "cofa się koło" to pierwsze co bym wymieniał to tuleje gumowe wahaczy pytanie tylko co to za mechanik który nie zauważyłby że tuleje już nie trzymają. Za 90% stuków z przodu zawsze odpowiedzial;ne są łączniki stabilizatora. Z tyłu najczęściej tzw "prosiaki" w szczególności jak słyszysz walenie podczas gwałtownego przyspieszania i na dziurach... tyle że "zgrzyt" się raczej do waleni nie zalicza (to pewnie jakaś inna ryba ![]() byłeś na wytrząsarce ?? mechanik to ci nie powie, że tuleje do wymiany bo to chuj**a robota i jeszcze gorsze pieniądze dla niego jeszcze jedno: raczej nie zaczynaj od wykręcania półosi jak radzi kolega Thomi |
![]() autoseba Jeep Wrocław | 2005-10-06 11:39:47 A co do stukania w silniku to sprawdź kolektor wydechowy ,dobry mechanik określi to na słuch .Potem popychacz hydrauliczny ,lub panewka korbowa ,to też może określić na słuch dobry fachowiec. |
Zbynio wPiSdu | 2005-10-06 13:13:21
marco11 jesteś leniwy... |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-10-06 14:24:32 marco11
Podjedź do mechanika na ul.M.Konpnickiej 22,do Andrzeja,taką nową BMką 7 czarną jeździ.Nie znam lepszego u nas w mieście.Niech Ci sprawdzi wszystko od nowa,bo widze że do niezłych fachowców jeździsz. Powiedz że ode mnie jesteś ![]() |
![]() xiadz LOB NET MEMBER tylko 2.0 Zielona Góra | 2005-10-06 16:47:02 mi też cykało a okazało się ze siadła uszczelka kolektor- portki i cykało narastająco wraz ze wzrostem obrotów. zacznij od sprawdzenia szczelności połączeń głowica- kolektor i kolektor- portki a na 99% to będzie to. owocnego szukania |
irekwielki Opel Omega B Gdańsk | 2005-10-10 14:42:22 z tego co wiem kontrolka od oleju swieci sie jak go nie ma lub nie ma smarowania, wiec jak sie zaswieci to juz jest tragedia |