| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karlo_e28 BMW e28 Wrocław | 2005-10-07 10:37:03 jak jest z lampami to nie wiem ale szyb razczej nie spolerujesz a rada na ich zatrzymanie to przeczyszczenie uszczelek (tych od szyb) w drzwiach w ktorych nagromadzilo sie jakies swinstwo i przy kazdym ruchu szyby rysuje.Nie wiem jak wyglada w e39 wyciaganie uszczelek ale mysle ze blacharz albo osoba ktora ma ztakimi rzeczami stycznosc za niewielka cene wyjela by je i po przemyciu by ci je wsadzila. Im szybciej tym lepiej bo jak tak sprawe zostawisz to szybka za troszke bedzie wygladala tak jak wyglada w wiekszoci duzych fiatow i polonezow. |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-10-07 10:50:11 ja swoje wyczyściłem. fakt że u mnie w E28 są inne niż u ciebie ale możesz spróbować. po wyjęciu lamp nalałem do nich wody z płynem do mycia naczyń. wrzuciłem kilkanaście kulek zwiniętych z chusteczek higienicznych i dosyć moćno kilkanaście razy wstrząsnąłem po zatkaniu otworu w który wchodzi żarówka. po tym zabiegu trzeba wypłukać wnętrze lampy czystą wodą i wysuszyć. suszyłem je na grzejniku elektrycznym otworem po żarówce do góry. teraz całkiem ładnie wyglądają i co najważniejsze lepiej świecą.
pozdrawiam |
TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2005-10-07 13:43:52 W E39 po wymontowaniu reflektorów można ściągnąć same klosze z nich (to znaczy przezroczystą obudowę czołową). Często w tych modelach są poprostu zabrudzone od wewnątrz. Więc masz 2 wyjścia: możesz wymienić same klosze lub próbować wyczyścić stare do czego ja osobiście zachęcam bo nie jest to trudna czynność po zdemontowaniu kloszy. Od zewnątrz raczej nie matowieją, a powstające rysy i odpryski można spolerować jak już wspomniano wcześniej pastą ścierną. Ja osobiscie wykonałem pełną operacje odnowy takich kloszy u kumpla w E39 i wyglądały później jak nowe. |