Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-10-07 17:16:06 dzis mijalem volvo i ladnie sie to prezentowalo. rozumiem ze u nas tez moznaby taki zabieg przeprowadzic - na zasadzie zarowki 2 wloknowej, jak w swiatlach z tylu.
czy oprawki sa takie same jak w swiatlach z tylu? tzn pytam o ksztalt, dwuwloknowosc sobie jakos dorobie ![]() zamierzam uzyskac efekt lekko palacych sie kierunkow po wlaczeniu swiatel i mocniejszego palenia sie przy mruganiu - niektore auta maja tak seryjnie, takie to amerykanskie ![]() jesli z przodu beda obrysowki to czy przepisy wymagaja, zeby swiecilo sie na pomaranczowo tez cos z tylu ? dzieki! [ wiadomość edytowana przez: cezariusz dnia 2005-10-07 21:46:04 ] |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-10-07 18:06:52 wszak pozycyjne mamy osobno, a obrysowki to wlasnie bylyby kierunki..
wiec jesli o swiatlach obrysowych w przepisach nic nie ma, to robie ![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2005-10-07 18:20:00 Obrysówki są to światła umiejscowione w bocznych częściach np. zderzaków. Mają je własnie niektóre Volvo, Jaguary a nawet widziałem Łade Samare z oryginalnymi zderzakami i obrysówkami w nich.
Nie mylmy pojęć......... |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-10-07 19:01:27 to co te volvo maja, świecace migałki choinkowe? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-07 19:13:00 Mają wskazywać obrys pojazdu, a nie świecić niewiadomo jak mocno-dziwacznie. |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-10-07 19:26:03
Ale w volvo nie widać świecących obrysówek patrząc od przodu. Z przodu samochód moze mieć światła/odblaski barwy białej lub zółtej samochodowej, a nie pomarańczowe. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-10-07 19:30:56 przeciez kierunki sa zolte lub pomaranczowe. to raz.
dwa, ze juz drugi raz widzialem ten sam model volvo i znowu nie przypatrzylem sie co to za model, i znowu delikatnie swiecily sie kierunki z przodu na stale, a jak mrygalo to drugie wlokno rozswietlalo kierunek duzo jasniej. ile klubowiczy, tyle opinii "prawnych" - nic dziwnego, wszak chyba prawnika w klubie nie mamy ![]() jutro zabieram sie do majsterkowania. w morde jeza - zly tytul! chodzi oczywiscie o kierunki - obrysowki... adminie, zmien pls. [ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2005-10-07 19:41:40 ] |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-10-08 07:29:16
Wcześniej polecam lekturę USTAWA O RUCHU DROGOWYM A z tego co wiem, to prawnika mamy. ![]() ![]() |
![]() Stanko Citroen AX 1.0 Spot Bobrek-Oświęcim | 2005-10-08 08:12:51 Cwikus a tak konkretnie to o które kierunki Ci chodzi tylne, przednie ? bo chyba nie o boczne ![]() ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-10-08 09:15:12 przednie oczywiscie. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-10-08 10:12:20
i Leganzy w wersji amerykańskiej !! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Joł! Joł! ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-10-08 10:48:01 Volvo S40 też tak ma
Ale S80 ma już tylko w przednim błotniku. |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2005-10-08 15:53:01
O to właśnie mnie się rozchodziło. Na zdjęciach wyraźnie widać obrysówki samochodu osobowego, a przeróbki migałek to już nie bedzie obrysówka a pozycyjne, a pozycja nie może z migałkami w jednej lampie. |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-10-08 17:12:45 krzychu, jest to uregulowane gdzies w prawie?
tzn to, ze obrysowki musza byc osobno, lub to ze obrysowki nie moga byc w kierunkowskazach? wiele samochodow z usa tak ma, ze kierunkowskazy swieca sie ciagle i migaja mocniej, albo ze kierunkowskazy sa z tylu czerwone i swieca ciagle a przy wlaczonym kierunku gasnie-swieci-gasnie-swieci, wiec rozne sa rozwiazania i skoro te cudaki sa zgodne z prawem to czemu zwykle lekko swiecace sie kierunki nie maja byc? dzis nie potrafilem dostac oprawek do kierunkow 2 wloknowych, ale jutro dalsza czesc poszukiwan ![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2005-10-08 19:32:29 Jak znajde przepis to Ci go podeśle.
Ale puki co to przecież wszystkie amerykanckie fury przed rejestracją w Polsce mają wymieniane lub chociaż przerabiane śiatła. Z tyłu wklejają pomarańczowy element lub montują dodatkowe światło barwy pomarańczowej a z przodu dodają pozycujne do lampy głównej, żeby kierunek był kierunkiem a nie pozycyjnym. Wiem że fajnie to wygląda. Ja też myślałem nad dodatkowymi pozycyjnymi w kierunkach (na styl amerykancki) i powinna pasować tam oprawka z tylnych lamp. Ale jakoś szkoda mi kasy na mandaty lub dodatkowe przeglądy żeby dowód z urzędu odebrać. Z niektórymi gliniarzami się dogadasz ale teraz wyszło na ulice tyle młodych służbistów że będą się chcieli wykazać skutecznością - a z tymi to już tak łatwo nie pójdzie. |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-04-05 20:41:19 U, aa. Ale śmierdzi już ten wątek.
Czy ktoś już coś zrobił z tymi przednimi ??? Ja zrobiłem sobie ale one nie gasnął podczas migania tylko świecą,a powinny gasnąć tylko nie wiem jak to podłączyć ![]() |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2009-04-05 22:42:02
|