Następny debilizm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Rynek telefonów komórkowych czeka prawdziwa rewolucja. Od 10 października będzie można przenosić numery do innych operatorów.

Moim zdaniem ważąc plusy i minusy tego wspaniałego przepisu wychodzi zdecydowanie, że to debilny przepis

Plusy
- zmieniam operatora nie muszę zmieniać numeru

Minusy
- Dzwonie na z plusa na plusa i myślę, że mam rozmowę za free a tu bull shit bo dzwonie na ere czy innego pomarańcza i nie mam za free

- j.w tylko wysyłam SMS ...

- Ktoś to mnie namolnie wydzwania ?? Skąd mam wiedzieć do jakiego operatora się zwrócić o pomoc ??

Jeszcze coś bym wymyślił ale czekam na wasze pomysły

pozdr

mi to pasuje, bo juz dawno chcialam sie przeniesc do Plusa, zeby rozmawiac taniej ze Speedem, ale szkoda mi bylo mojego numeru ale z drugiej strony bedzie niezly balagan - tak jak mowisz

A ja mam Erę i do wszystkich mam tak samo, bo za free......
zawsze mieszczę sie w darmowych minutach, a nawet mi coś tam zostaje na następny miesiąc.
Więc dla mnie to rybka.

Cytat:
2005-10-08 13:35:39, thaniel pisze:
Dzwonie na z plusa na plusa i myślę, że mam rozmowę za free a tu bull shit bo dzwonie na ere czy innego pomarańcza i nie mam za free - j.w tylko wysyłam SMS ...

z tym się zgodzę, najgorzej gdy ktoś ma darmowe rozmowy w ramach sieci, może się nieżle naciąć. Ja narazie mam w Orange, tak samo płacę do wszystkich.

Cytat:
- Ktoś to mnie namolnie wydzwania ?? Skąd mam wiedzieć do jakiego operatora się zwrócić o pomoc ??

myslę, że to w jakiś sposób zostanie uregulowane(?), chociaż znając naszych prawodawców ten problem może być luką w przepisach.

Ja uważam, że to jest debilny przepis. Podobał mi się podział numerów. Moim zdaniem zrobi się taki burdel, że nawet niektórzy nie będą wiedzieć w jakiej sieci mają telefon. No i pozatym pikuś jeśli się dzwoni do znajomego, o którym się wie z jakiej sieci korzysta. Gorzej np jak się dzwoni do kogoś nieznajomego. Ja coprawda zawsze dzwonie z komóry i nie wnikam na jakiego operatora dzwonie ale znam ludzi, którzy to kalkulują, z czego na co zadzwonić.

Ciekaw jestem jednego aspektu tej sprawy a mianowicie czy można przenieść numer stacjonarny na gsm ...

pozdr

u mnie w rodzinie wszyscy mają PLUSA więc nie mam z tym problemu ale i tak zazwyczaj się w darmowych mieszczę

Rozmawialem dzis z kolega ktory pracuje wlasnie w +. I mowil ze cos takiego chyba jednak wejdzie ale koszt przejscia pomiedzy sieciami bedzie okolo ~500PLN..
(źródło inf. kolega zuma )
Takze nic pewnego.

ale 500 stowek to za duzo jak dla mnie

Dla mnie też za dużo.. zreszta takie coś i tak nie jest mi potrzebne.

Ja narazie sieci nie mam zamiaru zmieniac a jak bede zmieniał to moge miec wtedy nowy numer , mi to jest bez róznicy

Cytat:
2005-10-09 09:10:33, storm pisze:
Dla mnie też za dużo.. zreszta takie coś i tak nie jest mi potrzebne.

bo ty masz oranż a ja ino idee

Cytat:
2005-10-09 10:36:28, Voy pisze:
bo ty masz oranż a ja ino idee

Będziesz miał i Ty nic sie nie martw

Cytat:
2005-10-09 12:22:02, storm pisze:
Będziesz miał i Ty nic sie nie martw

za kilka lat..

A założymy się że jeszcze w tym tygodniu?

Cytat:
2005-10-09 12:44:40, storm pisze:
A założymy się że jeszcze w tym tygodniu?

oczywiscie

Hehe no to oki tylko az sie boje zapytac o co Choc w sumie co mi tam, i tak ja wygram

hehe a wiesz ze ten tydzien konczy sie za kilka godzin?

aleeeee śmieszne faktycznie.. no to w tym tyg Ci nie zmienią

wiec przegralas no to ja sobie wymysle o co byl ten zaklad

Nie przegrałam, bo nie zdązyliśmy się założyć