Co ztym gazem????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może to nie miejsce na takie pytanie ale tu jest najwięcej ludzi. Czy wiektoś z was dla czego cena Lpg tak nagle i szybko idzie w gorę? Jak tak dalej pójdzie to po 3 zł będzie.Dziś zajechałem zatankować i cena mnie zwaliła z nog: 2.10zł a jeszcz tydzień temu 1.79

Rośnie podobno dlatego że w zimie zmienia sie jego sklad(albo proporcje propanu do butanu)-tylko jakoś po niej nie za dużo spada....

akcyza panowie..... akcyza...plus sezonowośc i ceny benzyny ...głosowac trzeba było na KOrwina jedyny co obiecuje zlikwidowac akcyze

2.05 shell
2.03 BP
1.98/2.05 PP

Rozne sa ceny gazu ale ogolnie poszedl dwa razy w tym tyg w gore no tlumacza tym ze idzie zima lepiej zeby tak bylo bo jak nie to zabije

No mi tez sie juz wydaje ze to lekka przesada!!!!
Moze zrobmy strajk to nam zmniejsza akcyze na gaz. A jak nie to trzeba bedzie sobie kupowadz butle do kuchenki i przerobic aby pasowal zacisl

ale Panowie... butle tez poszly w gore !!! Sam sie zdziwilem bo mi sie w kuchence skonczyl a tu prosze 39zl za wymiane... swiat sie konczy... za niedlugo bedziemy mieli najdrozszy gas w europie (50-60 centow)

ludzie dajcie zyc... Nawet mi nie mowcie ja wlasnie tydzien temu 4 tys w instalacje wsadzilem . Teraz to juz tylko chyba zostaje CNG i podlaczyc sie do kuchenki w domu

U mnie na Shellu już po 2.15 zł., ale to i tak lepiej jak 4.09 Pb 95

przed zima zawsze tak jest
inna jest mieszanka po prostu

ci co dlugo na gazie jezdza to wiedza ;]

na stacji gdzie tankuje lpg do trucka w sobotę była dostawa i zatankowałem po 1,99 dziś ten sam gaz jest po 2,05 (?!) ale co się dziwić jak zużycie benzyn spadło przez ostatni rok o 16 % pomimo że przywieżliśmy przez ostatnie półtora roku 1,8 mln . osobówek,a mieszanka gazów lpg produkowana jest przez te same koncerny naftowe ( jako ODPAD przy rafinacji ropy) to sobie muszą przecież odbić nie ;( ?
"przed zima zawsze tak jest
inna jest mieszanka po prostu "-ciekawe co powiesz wiosną jak gaz będzie po 3 zeta (odpukać )

[ wiadomość edytowana przez: daar dnia 2005-10-12 22:04:22 ]

Jako ze jestem nowym uzytkownikiem gazu to powiedzcie mi o ile drozeje ten gaz na zime bo chyba nie o 1/3 ? A tej zimy to ja jeszcze nie widzialem wiec co bedzie pozniej Ruscy podobno jeszcze chca podniesc ceny gazu boze swiat sie wali Ale jak rozly ceny benzyny to my spalismy spokojnie no a teraz przyszedl czas na gaz ja mam tylko nadzieje ze na gaz tez obniza akcyze o 25 groszy

Dziś w Lublinie tankowałem gaz już po 2.14 i gdy spytałem gościa na stacji czy to już mieszanka zimowa jest to odparł że nie,więc co będzie jak będą sprzedawać zimowy gaz???