| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-10-08 20:13:22 Witam od jakiegos czasu saczyl mi sie plyn chlodzacy w okolicach pompy wodnej, dzis wziolem sie do roboty i juz przy odkrecaniu alternatora zauwazylem ze sruba mocujaca jego ramie(te na ktorym jest napinacz paska klinowego)jest luzna, bo zdemontowaniu kola pompy wodnej okozalo sie ze sruba jest zerwana, naszczescie jest ona na przelot, moze ktos sie juz z tym zmagal, bede jutro chcial to przewiertac nagwintowac ale problem jest taki ze jest strasznie malo miejsca zeby to zrobic. jesli ktos ma jakies propozycje jestem otwarty na sugestie, jutro napisze czy udalo mi sie to zrobic. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-10-08 22:51:26 Bez odpowiednich narzędzie nie będzie łatwo. Są takie wiertarki z główką kątową, żeby podejść do śruby wystarczu 6-7 cm luzu i wtedy małym wiertłem nawiercić otwór na 1,5-2cm i wykretakiem da się wykręcić. Ale przypuszczam, że będziesz miał problem ze zdobyciem takiej wiertarki. |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-10-09 14:09:16 Po ciezkich bulach i meczarniach udalo mi sie wydobyc te srube nie obylo sie bez kur..ew i ch..ow no i bez odkrecania silnika z obudwu bocznych poduszek potem podnioslem silnik lewa strona zeby sie wykrzywil a potem juz mialem jakotaki dostep a potem to juz mala wkretarka malutkie wiertelko potem wieksze i wieksze, a potem to juz poszlo. nie zycze nikomu takier roboty pol auta trzeba rozebrac zeby to zrobic ale liczy sie ze sie udalo |