| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-10-09 11:28:59 Witam
Czy ktoś z Klubowiczów przerabiał lub wie jakiej wielkości mozna wstawić głośniki w przednie drzwi w Lantrze (model 96). Wiem że przez producenta podawane są 10, ale chciałbym zmieścić coś większego (najlepiej 16). Jeżeli ktoś ma doświadczenie z w tej sprawie - szczególnie przeróbki to prosze o info. |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-10-10 16:33:13 Dzięki za info. Więc zacznam polowanie na 16,5
|
bzyk_1 HF MEMBER Hundai Lantra warszawa/mrozy :) | 2005-10-12 13:38:32 z przodu 16-tki raczej nie wejda (przymierzalem, chyba ze wywalisz ten koszyk plastikowy, ale w tym wypadku trzeba by glosniki do tapicery montowac, co jest totalnie bez sensu bo bedzie brzeczec... puszke tez trzeba by jakas dobrac....) ja osobiscie wywalilem fabryczne papierowce i zamontowalem 2 drozny zestawik alpine (300) o fabrycznych wymiarach 13cm i jest ok |
berni2 Lantra kraków | 2005-10-25 18:59:29 Witajcie,
Mam pytanie czy do przednich głosnikow w lantrze ciezko sie dostac?, czy trzeba zdejmowac cala wykladke drzwi i czy sa z tym jakies problemsy? - prawy glosnik czasem nie gra i szukam przyczyn. Przy okazji zapytam tez o tylne glosniki - jak dobrac sie do oslon, aby ich nie uszkodzic? pozdrawiam |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-10-25 22:06:23 przypuszczam ze masz podobnie co w mojej lantrze.. z przodu trzeba zdjac boki drzwi bez tego sie nie obejdzie.. ale ciezko nie jest.
co rozumiesz przez slowo dobrac sie? rozumiem ze mowisz o oslonach od glosnikow w polce? zeby zdjac oslone trzeba zdjac polke..a przynajmniej u mnie tak bylo. Bo oslonki sa przykecone na wkretaki od wewn strony do polki |
berni2 Lantra kraków | 2005-10-25 23:14:36 Dzieki.
Osłonki maja takie plastikowe odzielne fragmenty. Sadziłem, ze sa to zaslepki pod ktorymi sa sruby. Ok. Poprobuje. Jeszcze raz dziekuje. |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-10-26 07:13:13
tez tak myslalem i sie przeliczylem.. latwiej chyba zdjac boki drzwi niz rozlozyc polke![]() |
berni2 Lantra kraków | 2005-10-26 09:23:35 No to czeka mnie zabawa. Ale trzeba sie pozbyc dziadostwa
40Wmax( 20W nom. ).
Masz w zanadrzu jakies sugestie od czego zaczac demontaz polki? |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-10-26 09:46:08 1) musisz wypiac obicie ktore idzie na nad tylnimi drzwiami ( jest na zaczepy) bo bedzie przeszkadzac w wyjeciu polki
2) jak zlozysz kanape to tez ujrzysz nad wneka spinki, ktore trzeba odpiac.. 3) jezeli masz 3 swiatlo stopu to trzeba je odkrecic 4) chyba najgorsze - u mnie jest tak ze ta wykladzina na polke ma takie plastikowe bolce ktore wchodza w karoserie polki i wychodza w bazniku pod pulka (takie biale kikuty) trzeba je kombinerkami scisnac zeby lopatki sie schowaly i mogly przecisnac sie przez dziurke do gory. moja rada: ja zrobilem blad jak zmienialem glosniki, bo nie wygluszylem tej polki matami i w weekend czeka mnie rozlozenie tego jeszcze raz, jezeli chcesze zeby poleczka byla na tip top to wyloz ja..bo napewno jak zalozysz ta wykladzine nie bedzie tak jak wczesniej i moga sie pojawic stuki, skrzypienia itd... ale powiem Ci ze mnie to dobija, juz nawet nie chce mi sie sluchac muzy, nawet polka wpada w wibracje przy wyzszych obrotach silnika.
uwazaj rowniez jak bedzie zakladal to wykladzine na polke, zeby Ci sie te bolce nie polamaly, mi jeden sie ulamal i lata gdzies na polce, czasem wpadajac w na membrane glosnika co czasem slychac znakomiecie.. ps z ktorego masz ta lantre? pozdr i powiedzenia [ wiadomość edytowana przez: BANDITTO dnia 2005-10-26 09:47:06 ] |
berni2 Lantra kraków | 2005-10-26 10:15:57 Dzieki za rady - bede zbieral sily i cierpliwosc.
Mam Lantre z '96, 1,6GL bez gazu ( 124tys.km ), kolor - jak Twoja. Jezdze nia od pol roku i (odpukac ) jestem bardzo zadowolony. |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-10-26 10:30:53
no to powinno byc podobnie jak u mnie. |
berni2 Lantra kraków | 2005-10-26 23:16:46 poogladalem sobie i poczytalem o wymianie glosnikow na hmaservice i musze przyznac, ze dali czadu z tylnymi .
Przypomina mi sie kawal o ginekologu, ktory naprawial swoja furke przez rure wydechowa .
pzdr. |