Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
taxi1313 Miłośnik FSO Fiaty, FSO i ZASTAVY Tczew | 2005-10-09 21:29:29 Cześć!
Mam taką sprawę. Chciałbym się dowiedzieć, co mam po kolei zrobić, aby polakierować moją furkę? Narazie wóz jest w fazie zabezpieczania zwykłą minią podkładową, żeby mi dalej nic nie zaczeło rdzewieć. Mówiąc szczerze, to ni mam dużego pojęcia na temat lakierowania, a chcę polakierować wóz we własnym zakresie, bo mam kompresor z pistoletem. Potrzebne jest mi wskazanie po kolei, co dokładnie mam zrobić. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Piotrek_FSO Oto fotki mojego wozu wykonane pod koniec wakacji. Może to jest ZASTAVA 1100P, ale pochodzi z F.S.O. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-02-03 13:26:25 ] [ powód edycji: zm. tyt. na prosbe autora watku ] |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-10-10 03:04:33 Ten tekst Mebiga sobie skopiowałem i zapisałem. Moim zdaniem mógłby znaleźć się w "Warto Wiedzieć". |
![]() PG Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-10-10 08:10:45 wszystko jest na renowacji nadwozia lacznie ze wszystkimi preparatami na rdze podkladam i itp itd... wystarczy tylko poszukac
jak byk jest podwieszony watek malowanie samochodu artykul ![]() link] |
![]() k1cyprys Miłośnik FSO 125p 1972 Kraków | 2005-10-10 08:46:25 no wlasnie mniej wiecej o niego mi chodzilo... kiedys go przeczytalem i jest to dobry opis. ![]() |
taxi1313 Miłośnik FSO Fiaty, FSO i ZASTAVY Tczew | 2005-11-17 09:58:40 Cześć!
Chciałem prosić was o poradę w sprawie lakierowania ![]() ![]() Zdjęcia są z wakacji. teraz wóz, jes pospawany, zaszpachlowany i wyszlifowany. Czeka na podkład akrylowy. Chcę pomalować całe nadwozie wraz z wnętrzm i komorą silnika. Ile warstw i litrów podkładu proponujecie do takiego nadwozia ![]() Z góry dzięki. Pozdrawiam. Piotrek [ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-02-03 12:22:06 ] |
Rys1977 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-11-17 10:35:38 zadzwon do Piotrka DJ (posiadacza analoga) albo udaj sie do mieszalni lakierow on juz Ci powiedza ile. |
![]() MARKHEIM (S) Miłośnik FSO 4 Warszawy i Mary Ce ... Milówka | 2005-11-17 11:01:28 Na Warszawę potrzeba 5 puszek litrowych lakieru (trzy warstwy). Zastava jaet dużo mniejsza, więc myślę, że w trzech puszkach powinieneś się zamknąć. |
taxi1313 Miłośnik FSO Fiaty, FSO i ZASTAVY Tczew | 2005-11-17 16:30:47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. Piotrek |
taxi1313 Miłośnik FSO Fiaty, FSO i ZASTAVY Tczew | 2006-02-03 10:59:32 Hej!
Tak jak w temacie. Czy opłaca mi się remontować moją Zastavę? Chodzi o to, że auto w 2001r. przeżyło prawdopodobnie powódź. Dostałem je za paczke fajek. I teraz nie wiem, czy remontować, czy nie...Podłoga pod kierowcą i w centralnej części pojazdu jest do roboty. Zdarłem już tą farbe bitomiczną. Za łatwo zeszł,a czyli woda musiala się dostać między blachę, a "asfalt" Teraz nie wiem, czy iwestować, czy nie. nie wiem w jakim stanie są podłużnice. Progi zewnętrzne są "glanc" ale nie wiem co jest w środku. Słyszałem, że progi miżna wstawić z DF-a, tyle, że trzeba je ciut przerobić... Czy można gdzieś w Gdańsku do stać nowe?? Wracajac do tematu, to z tym autem, nie muszę walczyć z Matką, bo mam je w garażu ![]() ![]() Powiedzcie mi. Co uważacie na ten temat?? Oto kilkia fotek, z dnia, którego przywiozłem auto... Już po wstępnej rozbiórce. ![]() ![]() ![]() ![]() (wkrótce więcej fotek) Były właściciel(starszy dziadek) chciał je robić, ale zaczął chorować... Pozdrawiam |
![]() Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2006-02-03 11:03:40 ALe pitolisz. Sprowadz ta druga i zrob z nich jedną |
jacekes Miłośnik FSO 125p Poznań | 2006-02-03 11:26:10 Z finansowego punktu widzenia ten remont napewno nie będzie opłacalny. |
![]() Mieszko1976 Miłośnik FSO Caro 1.6 GLE/ Skoda ... Bydgoszcz | 2006-02-03 11:48:19 Jacku, w przypadku naszych aut nie ma sensu mówienie o finansowej opłacalności bądź nie ich remontu (z pewnymi wyjątkami of course). Wiadomo ze jak się mocno grzebie auto o wartości rynkowej 500-1500 zł to za cholerę nie zwróci ci się koszt napraw przy odsprzedaży. Ludzie stwierdzaja że nie opłaca się remont poldka, ten gnije i jedzie na szrot - proste. To tylko my się pieprzymy z remontami itp. Koniec lekkiego OT.
M |
![]() Rawuk Miłośnik FSO GD i GD Zakoniczyn | 2006-02-03 12:10:16
Wlasnie mysle, ze o to chodzi w tym pytaniu, bo watpie, zeby chcial ta Zoske sprzedac po remoncie. ZTCW nie jest z nia tak zle i przy pewnych nakladach da sie ja postawic na kolach. Teraz musi sobie tylko odpowiedziec na 2 pozostale pytanie. Bo jak sie zaczyna to trzeba skonczyc a to nie jest lekki kawalek chleba (to to on akurat chyba wie). Jak bedzie mu sie po robocie chcialo zygac na widok Zastawy to po ch** taka robota ![]() ![]() ![]() |
![]() Mieszko1976 Miłośnik FSO Caro 1.6 GLE/ Skoda ... Bydgoszcz | 2006-02-03 12:43:10 Ja po 2 tygodniach urlopu spędzonych w/pod polonezem miałem odruch wymiotny, ale widok gnijących carówek spowodował nawrót miłości ![]() ![]() |
taxi1313 Miłośnik FSO Fiaty, FSO i ZASTAVY Tczew | 2006-02-03 13:05:29 Powiem tak:
Wiem, że chcę te auto doprowadzić do wyglądu seryjnego (żadne tuningi itp.) Widzę, że do Jula nie doszły wiadomości. No to odpowiem poraz X. Nie dostałem pozwolenia od matki na przewiezienie czerwonej "rally" z powodów rodzinnych... ![]()
1. Uważam, że tak. Bo sie nie zlamało w pół. Z moich oględzin wynika, ze auto nie jest tragiczne. Moze strachu robi ta podłoga której w 25% nie ma, ale to normalka przy takim aucie. Wóz odziwo miał wymienione progi (to widać) tylko niewiem co jest w środku. Z byłym właścicielem nie ma kontaktu... Dla upewnienia się, chce zrobić wzmocnienia, wymienić progi (wiadomo, że zrobić podłogę)... To jest mój pierwszy "samochód" w moim prszywym zyciu, i chcę czegoś dokonać... 2. Fundusze są zbierane od paru dni (planowałem pociąć tą "padakę"). Już mam ok. 400zł (to raczej nieźle jak na kilka dni i na kieszeń nastolatka) Teraz mi się troche szmalu posypało i posypie z okazji urodzin... Żeby nie wyszło, że sie przechwalam. Ten remont chce zrobić stopniowo. Do końca 2008r. mam czas. Mam nadzieje, że mi w między czasie nie zgnije ![]() 3. Napewno tego chcę, bo to ma być "ekonomiczne" auto, ale zarazem "weteran" ![]() Pewnie wielu z was czuje satysfakcję z tego, że coś sami zrobiliście ![]() Pozdrawiam Oto większa ilość fotek... I tak z nich nie mozna wywnioskować co i jak, ale je wsadzam... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: taxi1313 dnia 2006-02-03 13:26:49 ] |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2006-02-03 13:23:13 Pamietaj tylko. że rdzy będzie na pewno więcej, niż to co zdołałeś zauważyć przed remontem. |