MotoNews.pl

Ile zrobie km. na rezerwie w BMW 520 24v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może banalne pytanie ale biorąc pod uwagę ostatnie ceny benzyny zdarza mi się poruszać z zapaloną "bidą" coraz częściej. Pozdrawiam wszystkich użytkowników tej wspaniałej marki

Cytat:
2005-10-10 13:42:51, mbadzio pisze:
Może banalne pytanie ale biorąc pod uwagę ostatnie ceny benzyny zdarza mi się poruszać z zapaloną "bidą" coraz częściej. Pozdrawiam wszystkich użytkowników tej wspaniałej marki

wartosc z instrukcji przemnoz przez 100 km a nastepnie podziel przez srednia ilosc litrow, ktora Twoj samochod spala na 100 km.. Wynik zaokragl do pelnej liczby.

niesamowita ta matematyka - taka przydatna w zyciu

pozdrawiam

lepiej nie sprawdzaj

Problem w tym, że juz sprawdziłem w dwóch autach. Pierwszym był Ford Granada Kombi i choć kochalem ten samochód nie życze nikomu spychać go ze skrzyżowania o własnych siłach. Dzięki za instrukcje, okazuje sie, że jeszcze moge troche poszaleć przy włączonej lampce.
Pozdrawiam

Cytat:
okazuje sie, że jeszcze moge troche poszaleć przy włączonej lampce.

Znam takich śrubokrętów, co jeżdżą cały czas przy świecącej się owej lampce, leją za 15 zł max i zaklejają ją taśmą żeby się uspokajać hehe

No cóż ale te 6 garów ma morde jak zlew a sam też nie wylewam za kołnierz, więc jak już mam 30 zł to dziele je na połowe. Beta dostaje 3,49 litra etyliny a ja mam na 2,5 litra piwa. Hmmmm. Musze jej troche zaniżyć bo jeszcze ktoś powie, że nie dbam o siebie

Ja jeździłem na wyczucie i sie udawało aż do zeszłego tygodnia i przyszło mi spychać 1600kg ze skrzyżowania. Zadzwoniłem po żonke i przywiozła mi 1.5 litra , ale smok ani niezipną. Dopiero jak przywiozłem 5 to dopiero 6 garków zagadało . I teraz już ufam kompowi jak pokaże zero to wolałbym sam ją zgasic.

Mi brakło paliwa tylko raz z powodu popsutego wskaźnika paliwa (Pisałem o tym w jednym z postów).Pawelmaj to ostro miałeś spychać siódemke ze skrzyżowania...średnia przyjemność .Mi na szczęście w nieco lżejszym E34 brakło na uliczce osiedlowej bo zdążyłem zjechać na jakieś osiedle...Zresztą braki paliwa są odczuwalne dużo wcześniej- zaczyna wyć pompa paliwa, później zmienia się dźwięk pracy silnika,a jak było w moim przypadku dopiero po przejechaniu ok.1 km po zauważeniu tych objawów-silnik całkiem zgasł. Wracając jednak do tematu...Rezerwa w E34 ma 8litrów,więc jeśli samochód pali 10/100 to przejedziesz jakieś 75-77km,bo ta resztka typu 0,3 l. w 80 litrowym baku jest jak kropla w morzu.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW i oby nasze baki były zawsze pełne

U mnie jest inaczej.
Przy komunikacie na kompe "---" o znacza ze moge przejechac ponizej 15 km, nigdy nie wlalem wiecej jak 77 litrow do baku.

Hej. Ja tam wole tej kotrolki nie widzieć zapalonej. Mozna przejechac kilometr i szukac nowej pompki ktora napewno jest drozsza niz pół baku paliwa w E34. Znam to z autopsji. Pozdrawiam i odradzam testowania rezerwy.