JESZCZE PARE DNI...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy LOBowicze,juz nie wiele czasu nam zostalo , aby cieszyc sie naszymi pieknymi aluskami,czy oponkami letnimi,przyjdzie zaciagnac na grzbiet palto zimowe,a do Bestii zimoweczki...Pozdro Szuwarek

czy jest jakiś ukryty sens w twojej wypowiedzi?
czy tak po prostu sobie popisales żeby tylko stworzyć wątek?

A co z tymi co zimowki tez maja na alusach ? Maja sie pochlastac czy jak ?

Cytat:
2005-10-11 20:22:13, Vino pisze:
A co z tymi co zimowki tez maja na alusach ? Maja sie pochlastac czy jak ?

albo ci co mają letnie na stalówkach i zimówki na alusach powiedzialbym temat z du...

Witam!
Nie, nie.
Cos w tym watku musi byc...
Mnie na sama wypowiedz "zima" piesc sie zaciska, i najlepiej wyjechalbym
z klimatu umiarkowanego gdzies w okolice rownikowego

Jakby bylo fajnie smigac na alusach caly rok

A ty Vino, nie "chlastaj sie", bo kto bedzie zapierniczal na takich wypasionych felach

Cytat:
A ty Vino, nie "chlastaj sie", bo kto bedzie zapierniczal na takich wypasionych felach

Hehehe... zabaczysz jak Vino przylansuje spinerami na next LOB'ie

Cytat:
2005-10-11 19:20:22, szuwarek pisze:
zimoweczki...

O 3 lat zimówką MÓWIĘ STANOWCZO NIE!!!
Psują radość z jazdy, można pozwolić sobie na jakiś luz
a tak jak są letnie pełna koncentracja i nie ma nic lepszego niż 20 km w 1h przejachane .Alu rządzą .

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2005-10-11 21:51:22 ]

alicjo!!!!! ty jesteś nie zastąpiona

za to cie barrrdzo lubie
twoja szczerośc...........

Nie droga Alicjo nie chodzilo mi tylko o nowy watek,tylko o to ze bardzo lubie swoje aluski,a na zime mi ich szkoda,i pomyslalem sobie ze warto o tym porozmawiac z innymi LOBowiczami o problemach zwiazanych z okresem zimowym...pozdro Szuwarek

No to może troszkę przekszatałcimy ten wątek w bardziej pożyteczny i zapytam jakie zimówki w umiarkowanej cenie polecacie do omci. Ostatnio do punto, a wcześniej do Xsary kupowałem Barumy Polaris 2 i byłem z nich zadowolony (z ceny też ). Może jest coś godniejszego uwagi w tym przedziale cenowym. Zastanawiam się w tym roku również na Good Year Ultra Grip (droższe, ale miałem przyjemność jechać na nich i są też w porządku).

Pozdrawiam,
Michał
A problemów zimą wielkich nie mam, a właściwie przestałem mieć po tym jak się na wieś wyprowadziłem, człowiek po prostu jakoś przywyka do tego lodowiska na drogach .

Już czas przypomnieć.
Zero litości.

**wszystkie prawa autorskie tablicy zachowane, tantiemy naliczone **

Szuwarek Ty to jak ten rzecznik...
Za ponuro-zimowo-przygnębiająco-nijaki post powinieneś zostać zdegradowany
do TEST-a bez LOB

merlin:
a masz drugi raz ku przestrodze...

Cytat:
2005-10-11 21:39:41, PiotrS pisze:
O 3 lat zimówką MÓWIĘ STANOWCZO NIE!!! Psują radość z jazdy, można pozwolić sobie na jakiś luz a tak jak są letnie pełna koncentracja i nie ma nic lepszego niż 20 km w 1h przejachane .

Ostatnią zimę przejeździłem na letnich. Nie było tak źle. Żona się przyzwyczaiła, że patrzy się przez boczne szybki i nawet przestała marudzić. Ale w czasie hamowania na śniegu nie było lekko No i zakopałem się trzy razy (na parkingach).

Aha - oczywiście cały czas kontrola trakcji wyłączona - przynajmiej nauczyłem się troszkę bardziej panować nad RWD

Cytat:
Hehehe... zabaczysz jak Vino przylansuje spinerami na next LOB'ie

Ja ci dam....
Powiedz lepiej, Dromer , czy radio bzyka jak nalezy ?

Miklo: Jak mogłeś ???

Cytat:
2005-10-12 10:23:29, Vino pisze:
czy radio bzyka jak nalezy ?

Kogo?

ps. ja zakładam na zimę gąsiennice i będę zakręcał w miejscu

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2005-10-12 10:34:05 ]

Cytat:
2005-10-12 10:23:29, Vino pisze:
Dromer

jabym raczej powiedzial "Dramer" ... ale moge byc w lekkim bledzie

na szczescie Zbynio nie ty o tym decydujesz,a jak nie rozumiesz watku to sie nie odzywaj.

Cytat:
jabym raczej powiedzial "Dramer" ... ale moge byc w lekkim bledzie

Moze i tak .
Trzeba by spytac specjalisty od gaznikow i palenia gumy, w koncu on to wymyslil, to chyba wie najlepiej. Z drugiej strony, biorac pod uwage pomrocznosc jaka mial, to niekoniecznie musi pamietac czy to bylo "o" czy "a"

Cytat:
2005-10-12 10:29:28, Solltys pisze:
Miklo: Jak mogłeś ???

Na prawdę nie było tak źle. Ale trzeba uważać. Na trójce przy 40km/h ruszenie palcem w bucie oznacza konieczność zakładania kontry

W zimie testowałem przyspieszenie 40-150. Padał lekki deszczyk - było -1. Przed tunelem koło zachodniego zacząłem hamować. Oczywiście zaliczyłem bok - przy 150. Nie było jednak źle, bo cała zima praktyki pomogła i stracha miał tylko taksówkarz, który jechał przede mną Aha - to było ok. 1 w nocy. Praktycznie zero ruchu - dlatego sobie pozwoliłem. Normalnie jeżdżę na emeryta.

Cytat:
2005-10-12 10:39:36, szuwarek pisze:
na szczescie Zbynio nie ty o tym decydujesz,a jak nie rozumiesz watku to sie nie odzywaj.

Hłeh... kolejny geniusz z perfekcyjnym rozumieniem i interpretacją tektów pisanych...