Coupe I - wymiana przedniego lozyska.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
I jeszcze raz ja z pytaniem..

Mam do wymiany przednie lewe lozysko (jak skrecam w prawo i/lub hamuje to halasuje) i zastanawiam sie czy da sie dokonac tej wymiany samemu.. Jesli ktos mialby chec napisac krotka pomoc co odkrecic i wyjac to bede wdzieczny

ja tylko widziałem jak w Ponym mi wymieniali u Cieplaka postawisz piwo to Ci opowiem jak było

nie wyglądało to na zbyt skąplikowane ale sam bym się chyba nie podjął zabawy przy tym

choc lubie pogrzebać przy aucie to akurat tego nie polecam jest zabawy sporo sciąganie jest dość pracochłonne i nie wiem czy bez sciagacza sie obejdzie potem składanie tez nie łatwo , klucz dynamometryczny sie przydaje to raz i odpiąć trzeba czujnik abs odrazu mówie nawet nie zabieraj sie za jego odkrecanie poszukaj złącza za nadkolem wypnij go tam. Sugeruje warsztat za 50 zeta mi to robili w carmanie. na koniec polecam podnieść auto odpalić i bujnąc do 200 a ktos na dole niech posłucha koła - nie raz już słyszałem opowieści jak nie to łożyska co trzeba wymienili aaaa łozyska skf only by JC

Wyczytalem wlasnie, ze na dodatek w naszych hC sa "uwiezione" (capitive rotors) tarcze hamulcowe, przez co jest duzo wiecej klopotu z rozbieraniem (o felgach juz nie wspomne). Zobaczymy za ile mi to znajomy zrobi.. postaram sie przedstawic mala fotorelacje jak da sobie popatrzec na rece Oczywiscie kupilem juz SKF w JC ;] Jeszcze mial byc jakis 50zl tanszy zamiennik. Nie bylo go na stanie wiec sie nawet nie zastanawialem, szczegolnie, ze SKF przemawia do mnie dosc zrozumiale.

Speedmaster - mam nadzieje, ze bedzie okazja posluchac na najblizszym spocie

sork co to jest SKF jakas firma ???

Cytat:
2005-10-12 01:20:07, bombel pisze:
sork co to jest SKF jakas firma ???

potwierdzam SKF to jakaś firma produkująca łozyska wydaje mi się , ze chyba są numer jeden na świecie no i jeszcze się nie zawiodłem na nich . Oczywiście warto pamiętać ze łatwo łozysko popsuć przy montarzu..... aa mizoo zanim zrobisz łożysko sprawdź tarcze bo jak masz je za niedługo zmienić to lepiej to zrób z łozyskiem razem ono siedzi tak ze potem zmieniając tarcze mogą ci uszkodzić łożysko!!! ogólnie mechanicy strasznie K$%^& jak maja zmienić tarcze i ratować łożyska wiem ze swoijego doświadczenia.