[126] filtr oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zamiar zrobic sobie taka mala wydumke ktora ma juz pare osob, a mianowicie chce wstawic normalny filtr oleju do malca, tylko niech mi ktos nie pisze ze to mija sie z celem, albo ze to rzeźba w gównie

poprostu bede mial co robic w dluuugie zimowe wieczorki
i teraz moje pytania:
-jaki filtr nalezy zastosowac? z jakiego auta? pewnie taki o duzym przeplywie aby nie stanowil duzego oporu dla pompy
-krocce poprowadzic w miejscach tych samych gdzie podlacza sie chlodnice oleju, moglby ktos dac jakies foty kapy?? jakies rysunki
-jakie zlaczki, weze nalezy zastosowac
-czy przy gwintowaniu otworow w kapie nalezy wstawiac tuleje miedziane ??
-od jakiego auta lub jak wykonac "gniazdo" do filtru

Od Zuka cała podstawka filtru - od tyłu są chyba dwa otwory jeden wpływ i wypływ oleju i to by terzeba chyba przegwintować i do tego węże
ps a po co ci to- co ma to tak własciwie dać? Zywotnosci silnika pewnie nie wydłuzy

zwykly filtr moze nie wytrzymac, za duze cisnienie jest. zerknij u mnie w profilu sa foty z podstawki od poloneza, uszczelke wywalalo spod niego. lepiej chlodnice oleju sama zalozyc.

Mam zrobioną taką wydumkę z filtrem oleju od Mazdy 121 i 323 (filtr pasuje do wielu modeli samochodów), zdjęcia w profilu. Jak będziesz chciał więcej się dowiedzieć to daj znać.

Tak tak;] Ja tez mam identyczny z Cackowym wymysł;] Rewela!!