Ciężko Wam odpowiedzieć? wskazówka temp. podczas jazdy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, mam na myśli pole normal jako 100 %, między ile a ile powinna chodzić wskazówka?

u mnie chodzi między 1% na trasie i 60% w korku (dokładnie w poziomie załącza się wiatrak), a u Was?

nie wiem czy wraz z pompą nie wymienić przy okazji termostatu przed zimą

[ wiadomość edytowana przez: leo74 dnia 2005-10-14 19:51:05 ]

mysle ze ciezko odpowiedziec bo temat juz byl przynajmniej kilka jak nie klikanascie razy poruszany.

No u mnie miedzy 1 a 100%

Ale jaki typ? U mnie w 1.8 TD nie przekracza nawet w korkach 50 %

temat może i był wiele razy poruszany ale nie znalazłem odpowiedzi w archiwum postów, silnik 1.4mono 1991

U mnie tez nawet w korkach do 50 %. (1,6 EFI rocznik 1991)

u mnie nie przekracza literki N .

Czytając wasze posty zaczynam się niepokoić

pzdr

normalna jazda to tak w dolnej czesci srodkowego pola... a w korkach to tak ciut powyzej polowy.. czyli 60% (tez mam 1,4 mono)

LEO było !!! bo sam komuś tam pisałem...

1992 1.4 mono - wskazówka nie przekracza litery R (NORM pisane od góry)... tuż przy tej własnie literze załącza sie wentylator.

Ale są termowyłączniki, które załączają wentylator nieco wyżej (przy 102st) i wtedy masz wskazówkę pomiędzy R i O

U mnie ZAWSZE osiga 1/2 w korkach troszeczke wiecej.... tak do 60% MAX!!!! Wentylator... nigdy mi sie nie wlaczyl! ;D

Wymienilem termostat.Wentylator zaczyna kulac przy literce o

w sobotę wymieniłem termostat... teraz ciepełko pieknie się trzyma między M a R, a wiatrak się załącza między O i N... trochę dziwnie się jeździ ze sprawnym termostatem, i nawiew zawsze ciepłem dmucha

[ wiadomość edytowana przez: leo74 dnia 2005-10-17 09:53:40 ]

Podczepie sie do postu...

U mnie już sam nie wiem o co biega...

Wentylator włącza mi się pod samym czerwonym polem. Termostat, czujnik temperatury i termowyłącznik wymienione

Napewno czujnik temp i termostat są OK, bo na trasie np równiutko trzyma połowę, a stanę w korku zaraz się grzeje i wentylator późno odpala.

Jakies pomysły co jeszcze może byc przyczyną?

ja mam tak samo jak ty Wojo i wydaje mi sie ze jest wszystko w porzadku

Może i nic mu się nie dzieje, co nie zmienia faktu że mnie to wq...a. Coś jest źle. Nwet jeśli tylko wskazania są do d...y to będę dociekał dalej.

a czy problemy nie biora sie stad ze przy rozbieraniu licznika i wyjeciu wskazowek juz ciezko ustawic je w to samo miejsce wiem to po sobie przed rozebraniem licznika wskazowka trzymala inaczej temperature i po zlozeniu licznika tez trzyma w innym miejscu pokazuje zalaczanie wentylatora

pkt 1 - nie rozbierałem liczniak jeszcze
pkt 2 - wszystkie inne wskazania są OK, opada jak należy, jak ma wiaterek z pędu powietrza jest miodzio - równa połowa skali(znaczy termostat otwiera i zamyka też OK)

Cytat:
2005-10-15 12:48:13, biernus pisze:
U mnie ZAWSZE osiga 1/2 w korkach troszeczke wiecej.... tak do 60% MAX!!!! Wentylator... nigdy mi sie nie wlaczyl! ;D

sprawdz czy masz wentylator!!!!!!!!!!!!!!!!!!