Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() GRZALA Miłośnik FSO sej, volvo 850, CIECHANÓW | 2003-03-25 11:07:10 Ja bym membran nie ruszał dopuki działają, ewentualnie możesz wyczyścić parownik ze szlamu. A co do filtra to raczej napewno masz przy elektrozaworze tym większym który ma od dołu śrubę. Poczytaj posty o wymianie filtra gazu -to już było wałkowane(też w Warto wiedzieć). |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-03-25 11:21:37 Grzała dobrze mówi membran nie ruszaj jeśli jeździ i pali w miare. Musisz gdzieś mieć filterek - najprawdopodobniej to taka puszka pod elektrozaworem. Koniecznie znajdź śrubę spuszczającą szlam z parownika. bedzie grześ na dole. Odkręć ją na gorącym silniku - mocno trzymaj błotnika (wrażenie co z tamtad wylatuje).
Odpalaj furę na benzynie - najlepiej uniwersalnej. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-03-25 18:49:30 Niektóre instalki BRC nie posiadały wymiennego filtra gazu,lecz jedynie metalową siateczkę,którą czyścić oczywiście należy...Więc niekoniecznie musisz wymieniać filterek-być może Twoja BRC jest właśnie taka.Pozdrawiam! |
gizmi Polonez Caro Głogów | 2003-04-14 13:23:22 Witam
Skoro temat został to postaram się skorzystać. ![]() ![]() ![]() Po rozgrzaniu się silniczka wszystko jest ok. ![]() ![]() Gizmi |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-04-14 13:29:18 Takie objawy wskazują raczeja na zbyt ubogą mieszankę na wolnych obrotach. Wykręć o 1/2 obrotu śrubkę na reduktorze - powinno pomóc. A tak wogóle to warto go wyregulowac. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
gizmi Polonez Caro Głogów | 2003-04-14 13:45:46 Owszem, ale próbowałem regulować i nic z tego(mimo regulacji na zimno gaśnie, a przeleciałem chyba wszystkiem możliwe położenia tej śruby). Byłem nawet u gazowników, ale nic to nie dało. Na ciepło to chodzi jak marzenie gazownik pokręcił pokręcił i sksował ![]() Gizmi |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-04-14 13:57:59 Moze to glupie co napisze ale sam skapowalem dopiero po roku mania LPG ![]() pozdr |
gizmi Polonez Caro Głogów | 2003-04-14 14:25:45 Ssanie na benzynce działą bez problemówm natomiast na gazie ani na ssaniu ani bez. Na benzynce jak jest zimny nie ma problemów z odpaleniem .
Gizmi |
![]() CAROPLUS POLONEZ Warszawa | 2003-04-14 14:54:52 A ja nawet nie wiem czy tak samo by się u mnie nie działo. Bo ja zawsze zapalm na benzynce i przełącza się na gaz jak jest ponad 30 stopni. Na ogół nie trwa to dłużej niż odśnieżenie samochodu i przejechanie kilometra ( w zimie oczywiście) |