Czy ten typ tak mial- 126p 76r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZy pierwsze wersje Fiata 126p miały włączniki świateł i pompkę spryskiwacza z lewej strony kapliczki???

Wersja eksportowa dla leworęcznych

z turecka podloga

[ wiadomość edytowana przez: MCQUEEN dnia 2005-10-15 16:22:02 ]

A może ktoś zapodać fotkę, jak to wyglądało? Strasznie ciekaw jestem .

Za ch**a wafla nie wiem jak wyglądała turecka podłoga , ale export angielski, to mniej więcej tak:

a wersja z radiem (opcja samoróbcza), tak:

Aha, to tylko sama pompka i jeden przelączniczek, myślałem że cały panel z pompką i miejscem na 4 klawisze.
Cholerka, nie znam się na maluchach, nie? Bo klawiszowe wyłączniki (takie jak w DF / PN) to dopiero w latach późniejszych zaczęli montować?

Cytryn - nie chodziło mi o podlogę, ani eksport angielski, ale faktycznie raczej nie wynikało z mojej wypowiedzi, o co mi chodziło.
W każdym razie dzięki za fotkę eksporta. Ten szary "filc" na desce to fabryczny, czy jakiś tuning?

Cytat:
2005-10-15 16:13:44, jacek_s pisze:
Ten szary "filc" na desce to fabryczny, czy jakiś tuning?

Faktycznie, wygląda jak kocyk zrobiony przez babcię na drutach , ale zdjęcie jest z folderu, więc raczej fabryka (w dodatku włoska, nie polska).

ja mialem maluszka z 77 ktorego mi tata dal w prezencie i on mial wlasnie wlacznik swiatel i pompke z lewej strony tak jak na fotce u Grzeska

A ja Ci odpowiem bardzo dokladnie:pierwsze odmiany (600) mialy zrobione tak jak mowicie ale tylko wersje z mozliwoscia montazu radia po srodku (fotka u cytryna)i byly 2 rodaje wlacznika swiatel (dzwigniowy i klawiszowy)
odmiana 126p-600 i 126p-650 od polowy '77 po lewej stronie byla regulacja predkosci wycieraczek.To z opisu do fotki ktora zamiesci.

Cytat:
2005-10-15 11:29:07, ZoLt4R pisze:
z turecka podloga

no właśnie tak jakoś mi ten temat w głowie utkwił że postanowiłem odszukać coś o tureckich maluszkach i co??

Okazało się że maluchy nigdy nie były eksportowane do Turcji jedynie mogły się tam znaleść z prywatnego importu
W żadnych danych nie pojawia się Turcja nie znalazłem nic a bardzo długo szukałem i to wszędzie nie tylko na internecie

Więc Panie Mochu chyba ktoś Pana w konia zrobił

albo pan Moch robi nas ;]

Myśmy w rodzinie mieli malucha z 1975 r. I główny dzwigniowy wyłącznik swiateł z pompką był po prawej stronie kiery. To chyba jakaś kombinacyjna wersja.

taaa ocynkowana podloga specjalnie dla turcji...jakby im tam byla potzrebna bardziej niz nam albo wogóle do czegoś potrzebna

turecka podłoga?? heh pewnie z jakimś specjalnym tłoczeniem, co by było gdzie położyć turban

A może turecka podłoga, to chodzi o to, że ten maluch był bez siedzeń. Przystosowany do siedzenia po turecku

Widziałem dzisiaj malucha z epoki w stanie igła, jak z salonu, sadzac po rejestracji pierwszy własciciel i miał pomke spryskiwacza i włacznik swiatła własnie z lewej strony.

Popka spryskiwaczy i klapa "bambino "(mylnie nazywana bambino ) były do 75 . Puzniej była pompka z lewej strony z wałoncznikiem i normalna klapa do 77 . A nastepnie do bodajze 82 weszła wersja z klawiszami od fiatixa 125 . Po 82 weszła wersja z plastikami (zderzaki)odpowiednik włoskiej bambino . A pozniej to juz same chujnie robili .

Cytat:
2005-11-03 12:02:43, poldrive-126 pisze:
Popka spryskiwaczy i klapa "bambino "(mylnie nazywana bambino ) były do 75 . Puzniej była pompka z lewej strony z wałoncznikiem i normalna klapa do 77 . . Po 82 weszła wersja z plastikami (zderzaki)odpowiednik włoskiej bambino .

Mylisz się to wszystko nie prawda poczytaj sobie jakies mądre książki a potem wypowiadaj się na forum

Bez urazy ale jak ktoś pisze takie bzdury to mnie szlag chce trafić