Małe dwa problemy (tego jeszcze niebyło:))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam was

mam taki problem że non stop świeci mi kontrolka ze jest włączone podgrzewanie tylniej szyby....:| noooormalnie myślałem ze pozmieniałem przypadkiem te wtyczki z zasilaniami podgrzewania z światłami tylnimi przeciwmigielnymi ale te wtyczki sie różnia...powiedzcie mi co to moze być z tym nietak...aha i takie jeszcze jedno pytanko aczkolwiek jak to będzie wygladać jeśli sam u siebie na drukarce na normalnym papierze wydrukuje białe zegary??? ma tak ktoś czy to trzeba podobno jakis inny papier lepszy...dzieki z góry za pomoc

aha tak mi sie przypomniało... czy jest mozliwe rozładowanie akumulatora gdy autka sie niepali przez tydzień??????

[ wiadomość edytowana przez: pucek2509 dnia 2005-10-15 17:40:52 ]

jesli chodzi o akumulator to jest taka mozliwosc jesli gdzies na przewodach jest zwarcie (tak mi sie wydaje)

nie nie zwarcie to napewno nie...cały czas był idealny ale gdy niejeździłem nim tydzien to dziś chcce sie przejechać i wałek...słabiutko krecił...ale ważniejsza jak dla mnie jest odpowiedz pierwsza i druga...

1) wtyczki sie roznia, ale da sie je lekko przerobic i bedzie git.

2) zwykly papier.. bedzie ciagnal wilgoc, zegary beda wygladaly z deka srednio. lepiej zlecic 'wywolanie zegarow' na papierze mat

3) no niestety.. aku nie zyje wiecznie. jesli juz ma swoje przejechane, to moze krotko trzymac, wiec jesli nie jest na nim jezdzone to bedzie umieral i wcale nie trzeba do tego zwarcia na kablach.

Styki na klapie moga ci nei lapac. Tam poszukaj. Ja w ten sposob stracilem nowy aku, rozladowywany byl przez lampke w bagazniku.Defakto kosztowala mnie 320zl /nowy aku/.

Cytat:
2005-10-15 18:09:13, taxi pisze:
Styki na klapie moga ci nei lapac. Tam poszukaj. Ja w ten sposob stracilem nowy aku, rozladowywany byl przez lampke w bagazniku.Defakto kosztowala mnie 320zl /nowy aku/.

Dzizas.. to cos ty za aku kupil?? Do ciagnika?

Cytat:
2005-10-15 18:09:13, taxi pisze:

no no no niezły aku!! abo ze dwa i

wy mnie niezrozumieliście...........:/ pytam co jest z tym nietak(zdjęcie niżej) dlaczego non stop mi działa ogrzewanie szyby....nawet jak nacisne zeby wyłączyć to też nic...:/

oto mi chodzi...że coś sie stało ze działa cały czas....:/ apropo zegarów to juz wiem że lepiej dac do fotografa na wydruk...no a co do akumulatora to mam nowego od miesiąca...ale samochód niebył zapalany od tygodnia a nawet wiecej gdyż jestem w trakcie czekania dopiero na egzamin z prawa jazdy...no ale 15 minut podładowywania i działa znów idealnie wszytsko...CHODZI MI TYLKO O TE PODGRZEWANIE SZYBY....co z tym zrobić aha a zaczeło to mi od dzis świecić tak samo od siebie non stop....

No jeśli kontrolka świeci nonstop znaczy że ogrzewa szybę, dlatego aku się wyładowuje. Pewnie jest uszkodzony wyłącznik, ale z tego co się orientuję to ten wyłącznik powinien puścić z chwilą wyłączenia zapłonu, więc może któryś przekaźnik.

[ wiadomość edytowana przez: R_O_Y dnia 2005-10-15 20:10:50 ]

heh roy do tego też doszedłem tylko czemu ona świeci non stop i jak to naprawić.....bo jak narazie to odłączyłem ogrzewanie.....

tak jak wspomniałem może skleiły się styki przekaźnika od podgrzewania szyby skoro nie reaguje na przycisk. Na 100% powinien się wyłączyć jak wyłączysz zapłon. Looknę w kwity który to przekaźnik i zaraz ci nadam...

na sto procęt masz zepsute te styki z tyłu w bagarzniku, ja terz tak mam tyle ze mi gratis świeci przełącznik świateł przeciwmgielnych, ale jeszcze nie wymieniałem bo brak kasy

heh każdy co innego....mieszacie:d nic na tylniej szybie sie niestało...działa tak jak dzialała na 100 %...raczej przełącznik siadł bo wyciagałem go gdy zmieniałem wczoraj podświetlenie pokręteł...musze go jutro dokładniej pooglądać bo moze coś tam w środku nietak...a tak apropo moze bedziecie wiedzieli ile kosztuje taka pierdołka???

Ale szyba grzeje czy tylko świeci lampka???
Jak tylko lampka to przeczyść styki w klapie - raz pogrzeje, przekaźnik rozłączy i do widzenia.
PZDR

Wyłącznik od halogenów - 90 PLN (!!!)
Sprawdź przekaźniknr R3 kolor zielony (jasny) bezpieczniknr 1 wartość 25A

gdy odłaczyłem bezpiecznik to nic... dalej to działa...wiec cos nietak musi byc...

Jeśli wyciągnąłeś bezpiecznik, a kontrolka w wyłączniku nadal świeci masz uszkodzony/sklejony przekaźnik. Żeby się upewnić wyciągnij przekaźnik jasno-zielony. Powinna zgasnąć. Ze schematu wynika, że kontrolka nie powinna świecić po wyłączeniu zapłonu.

heh tylko co gdzie jak jaki przekaźnik:d ja mam essiego od 3 miesięcy i nic przy nimu nierobiłem musisz jaśniej troszke

no to jak R O Y....wyjaśnisz dokładniej gdzie znajduje sie ten przekaźnik???bo przełącznik jest dobry....

pucek2509 wyslalem ci opis na gg