Sprowadzanie samochodu z Niemiec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam pare pytań, na temat sprowadzenia auta z niemiec. Chodzi dokładnie o Audi A4, jeszcze sie do końca nie zdecydowałem na rocznik, i tutaj jest 1 pytanie. jak liczy sie dokladnie rocznik samochodu do akcyzy? w tej chwili mamy 16.X.2005r. jeśli samochód jest z grudnia 2003, to ma lat 2 czy 3?
2 pytanie: Jeśli samochod wyceniony jest przez włąściciela na 19000 Euro (Audi A4 1.9 tdi 2003r - jeśli 2 - letni), to jaka sumę moge najmniej wpisać do "drugiej" umowy, zeby sie nie przyczepili w urzędzie? Proszę o odpowiedzi, , gdyż bardzo zależy mi na czasie. Z góry wielkie dzięki!!

Cytat:
2005-10-16 15:15:58, matin_kic pisze:
jaka sumę moge najmniej wpisać do "drugiej" umowy, zeby sie nie przyczepili w urzędzie? Proszę o odpowiedzi, , gdyż bardzo zależy mi na czasie. Z góry wielkie dzięki!!

Najlepiej to Ci odpowiedzą u urzędzie.

Co do wyzanczania rocznika przez urzędy to Ci nie pomogę, ale jeśli chodzi o wartość na umowie to możesz sobie napisac 200e, ale zrób komentarz w stylu: nie działa skrzynia biegów, przedni i tylni zderzak połamany/ zarysowany, silnik nie odpala itd... a jak by chcieli sprawdzić to powiesz, że stoi w warsztacie i własnie zostało wszystko naprawione