Pomocy .. Hyundai Lantra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siem wszystkim ....

Mam wielki problem .... W czasie jazdy samochodem , przy zwiększaniu mu obrotów samochód zaczyna mi strzelać dusi się no i czasami gaśnie .... Nie wiem co mam z tym robić i do kogo się udać ..... Proszę o pomoc ...... Hilfe .....

Z góry dzienks za pomoc ....

Zbyt mało informacji. Musiałbyś dokładniej opisać problem - w jakiech sytaucjach Ci się tak dzieje. Powodów może być MASA. Wiem po swojej lantrze......

Zawsze jest taki eproblem gdy ruszam z miejsca ....tzn. startuję nim z małych obrotów ... wtedy strzela .... Jednak gdy już ruszam na wysokich obrotach to nic się nie dzieje silnik pracuje jak powinien .....

Jeżeli masz auto z gazem to zaczni od przewodów, swiec i filtra powietrza.
Napisz wiecej to napewno znajdziem ten problem...

no i dodaj w opisie...jak sie stało, było dobrze i sie zepsuło? coś robiłeś, jak długa gaz, kiedy zmieniałeś w/w rzeczy itd nie jesteśmu tu różkami opis jest potzrebny

Cytat:
2005-10-21 17:21:46, paulous pisze:
Zawsze jest taki eproblem gdy ruszam z miejsca ....tzn. startuję nim z małych obrotów ... wtedy strzela .... Jednak gdy już ruszam na wysokich obrotach to nic się nie dzieje silnik pracuje jak powinien .....

Masz dokładnie to co ja, z tym że u mnie czasami rusza normalnie, a czasami z mułem. Niedawno walnęło tak, że cały klapo-mixer spadł a śrubki wypadły. U mnie prawdopodobnie sonda lambda + jeden przewód WN. Chociaż dzisiaj na autostradzie bujnęła sie do 180 na gazie.

Mam tak dosłownie od niedawna ..... Pojechałem na regulację gazu - koleś mi wymienił świece , wymienił filtr , wyregulował no i zaczęło się wtedy dziać :/ Muszę jeszcze resztę posprawdzać to co pisaliście Może będzie okas jakoś Dzienks wszystkim za zainteresowanie ..... oraz za pomoc ....

Sprawdź zwłaszcza Lambdę i kabelki od niej. U mnie jeden się przeciął sam nie wiem jak. Ponieważ kabelki są w koszulce ochronnej, czasem kontaktowało, czasem nie. Lambdę kupiłem (zamiennik NTK ->100pln) wymieniłem i mam z tym spokój.