| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
paulous HF MEMBER Hyundai Lantra Sosnowiec | 2005-10-16 18:13:58 Siem wszystkim ....
Mam wielki problem .... W czasie jazdy samochodem , przy zwiększaniu mu obrotów samochód zaczyna mi strzelać dusi się no i czasami gaśnie .... Nie wiem co mam z tym robić i do kogo się udać ..... Proszę o pomoc ...... Hilfe .....
Z góry dzienks za pomoc .... |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-10-16 21:14:39 Zbyt mało informacji. Musiałbyś dokładniej opisać problem - w jakiech sytaucjach Ci się tak dzieje. Powodów może być MASA. Wiem po swojej lantrze...... |
paulous HF MEMBER Hyundai Lantra Sosnowiec | 2005-10-21 17:21:46 Zawsze jest taki eproblem gdy ruszam z miejsca ....tzn. startuję nim z małych obrotów ... wtedy strzela .... Jednak gdy już ruszam na wysokich obrotach to nic się nie dzieje silnik pracuje jak powinien ..... |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-10-21 20:18:45 Jeżeli masz auto z gazem to zaczni od przewodów, swiec i filtra powietrza.
Napisz wiecej to napewno znajdziem ten problem... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-21 22:05:46 no i dodaj w opisie...jak sie stało, było dobrze i sie zepsuło? coś robiłeś, jak długa gaz, kiedy zmieniałeś w/w rzeczy itd nie jesteśmu tu różkami opis jest potzrebny |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-10-23 19:10:49
Masz dokładnie to co ja, z tym że u mnie czasami rusza normalnie, a czasami z mułem. Niedawno walnęło tak, że cały klapo-mixer spadł a śrubki wypadły. U mnie prawdopodobnie sonda lambda + jeden przewód WN. Chociaż dzisiaj na autostradzie bujnęła sie do 180 na gazie. |
paulous HF MEMBER Hyundai Lantra Sosnowiec | 2005-10-26 12:34:17 Mam tak dosłownie od niedawna ..... Pojechałem na regulację gazu - koleś mi wymienił świece , wymienił filtr , wyregulował no i zaczęło się wtedy dziać :/ Muszę jeszcze resztę posprawdzać to co pisaliście Może będzie okas jakoś Dzienks wszystkim za zainteresowanie ..... oraz za pomoc .... |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-10-27 14:40:10 Sprawdź zwłaszcza Lambdę i kabelki od niej. U mnie jeden się przeciął sam nie wiem jak. Ponieważ kabelki są w koszulce ochronnej, czasem kontaktowało, czasem nie. Lambdę kupiłem (zamiennik NTK ->100pln) wymieniłem i mam z tym spokój. |